Породица из Ужица слетјела у кањон ријеке Рзав: Кћерка погинула, мајка, отац и сестра повријеђени

Небојша Томашевић
Породица из Ужица слетјела у кањон ријеке Рзав: Кћерка погинула, мајка, отац и сестра повријеђени

Вишеград - Стоја Видаковић (34) из Ужица је погинула, а њена сестра Ивана, отац Ђорђе и мајка Станица повријеђени су у саобраћајној несрећи, када су "фордом" слетјели у ријеку Рзав у Добруну код Вишеграда.

Из Полицијске управе Фоча, наводећи иницијале, саопштили су да се несрећа догодила у суботу у 21.30 часова.

Аутомобилом је управљао Ђорђе, а Стоја је након несреће била жива, али је неколико часова послије подлегла повредама у фочанској болници. Повријеђена друга кћерка Ивана и Ђорђе најприје су превезени у болницу у Ужице, да би дјевојка због тежине повреда била транспортована у Београд. Станица је задржана у фочанској болници. Супружници су јуче били стабилно и животи им нису били угрожени, док за Ивану нисмо успјели да добијемо информације из главног града Србије.

Узрок ове трагичне саобраћајке јуче није саопштен и то ће, како су рекли у полицији, бити познато након истраге. Према незваничним информацијама, у вријеме несреће била је јако слаба видљивост и падала је киша. Због тога се претпоставља би то могао бити дио разлога због којег је "форд фокус" са Видаковићима завршио у кањону Рзава.

Полицију су о овој несрећи обавијестили мјештани Добруна који су први притрчали у помоћ унесрећенима и почели да их извлаче.

Познаници породице Видаковић, која живи у Ужицу, кажу да су они поријеклом из Републике Српске и да су у вријеме несреће највероватније ишли код родбине.

Осим ове, јуче ујутро у саобраћајној несрећи код Зворника погинуо је држављанин Србије Јован Тешић (23). Он је око 4.50 часова "опелом" из засад неутврђених разлога слетио са пута у мјесту Мостанице.

У судару санитетског комбија, у коме је било пет пацијената, и камиона у суботу су живот изгубиле двије особе.

Трагедија се догодила у 12.20 часова у Подмашићима код Новог Горажда. На лицу мјеста погинуо је пацијент из санитета Драгомир Арсић (74), док је Радмила Марић (65), која је такође била у санитету, преминула у болници у Фочи. У несрећи су тешко повријеђени путници из санитета Б. Б, Ћ. М. и М. С. Лакше повреде задобио је возач комбија С. С. (32), док је возач камиона Б. Е. (53) из Горажда прошао без посљедица. Тешко повријеђени су задржани у болници у Фочи на даљем лијечењу.

Овим несрећама настављен је трагични низ саобраћајки од прошле седмице, а број жртава попео се на 13 страдалих. Само у несрећама које су се десиле током четвртка и петка погинуло је пет особа, док су још двије преминуле од посљедица повреда. Ален Османчевић у суботу је преминуо у бихаћкој болници од повреда које је задобио у несрећи која се десила у петак у мјесту Острожачко Брдо код Цазина. Истог дана у зеничкој болници преминуо је Алмедин Чолић из Жепча, који је повријеђен у петак када се возило у коме је био сударило с камионом.

Трагедија се десила и на подручју Бијељине гдје су погинули Ђорђе Бодо (43) и Зоран Трифковић (39) из Бијељине када су "голфом 4" слетјели у језеро у мјесту Томбак код Бијељине. Они су у језеру пронађени у петак, а сумња се да су у њега слетјели два дана раније. У петак је у саобраћајној несрећи страдала пјешак Радојка Митровић (70) из Јаблана код Лакташа. Она је наводно пала под камион миксер за бетон у Немањиној улици у Лакташима. Према ријечима мјештана, можда ју је издало срце, јер је камион није ударио. Тужилаштво је овај случај окарактерисало као несрећу.

Дан прије живот су изгубили Марко Ивановић (49) када се возећи "пасат" сударио са "рено лагуном" у мјесту Подвранић код Посушја те А. А. (31) из Жепча који се возећи "форд" сударио са "реноом" у Жепчу.

Трагични низ саобраћајки прошле седмице започет је у уторак када су погинули командир полиције у Миљевини Рајко Гаговић (57) и багериста Раденко Мићић (64) из Амајлија код Бијељине. Гаговић је страдао када се враћајући са посла кући "пасатом" сударио с "ладом нива" у мјесту Баљево Поље код Фоче. Багериста Мићић преврнуо се с овом радном машином у шуми у мјесту Подгора код Лопара.

Повријеђени

Током викенда десиле су се и двије несреће у којима је повријеђено више особа. Дјевојка Б. М. (39) лакше је повријеђена у суботу у судару "шкоде" у којој је била сапутник и "реноа" у мјесту Забрђе код Котор Вароша. За воланом "шкоде" био је Б. М, а "реноом" је управљала Кристина М. који су прошли без посљедица. У Полицијској управи Бањалука потврдили су да се десила несрећа, али нису наводили детаље.

Истог дана у судару "пежоа" и "мерцедеса" на Равној Романији код Пала тешко је повријеђен брачни пар из Сокоца Р. М. и његова супруга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана