Popadić poslije svađe sa unukom ubio snahu

Srna
Popadić poslije svađe sa unukom ubio snahu

Srbac - Neđeljko Popadić (66) iz Sitneša kod Srpca ubio je u nedjelju naveče sa tri hica iz vlastitog pištolja snahu Ilijanu Popadić (41).

Tragedija se dogodila u 19.55 časova, u zajedničkom porodičnom domaćinstvu. Iza nesrećne žene ostali su kćerka Brigita, sin Nedeljko-Jefto i suprug Drago koji je na privremenom radu u Njemačkoj.

Portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović izjavila je da je osumnjičeni za ubistvo uhapšen, da će biti obavljena vještačenja izuzetih tragova kao i da je naložena obdukcija stradale.

Kako nezvanično saznajemo, svađa je izbila zbog neriješenih imovinskih odnosa, a Popadić je navodno još tokom popodneva prijetio snahi koja je planirala da ga prijavi policiji, ali je od toga odustala.

- U večernjim časovima došlo je do svađe Neđeljka sa unukom Brigitom. Ona je o tome telefonom obavijestila oca koji je zatim pozvao suprugu Ilijanu da riješi problem. Popadićeva se u tom trenutku nalazila u Srpcu. Ubrzo se vratila kući gdje je nastala žučna rasprava tokom koje je Neđeljko potegao pištolj i ispalio u snahu nekoliko hitaca. Iako su odmah komšije priskočile u pomoć i unijele je u auto kako bi je odvele u hitnu pomoć, nije joj bilo spasa - rekao je izvor blizak policiji. 

Osumnjičeni je posjedovao dozvolu za oružje kojim je usmrtio nesrećnu ženu. Iz krugova bliskih policiji saznajemo da do sada nije bilo prijavljenih slučajeva porodičnog nasilja u ovoj porodici, iako su mnogi u selu znali da među akterima ove tragedije ima nesuglasica.

Neđeljko Popadić sa suprugom Branom živi u Njemačkoj gdje je proveo radni vijek i stekao penziju a u zavičaj je nedavno došao kako bi posjetio porodicu i obavio kućne radove.

- Ilijana je živjela sama sa djecom a suprug Drago je povremeno dolazio da ih obiđe, baš kao i djed Neđeljko i baka Brana. Djelovali su kao skladna porodica. Šta se Neđeljku desilo u glavi da joj na tako brutalan način oduzme život, to niko ne zna - pričaju komšije.

Ilijana Popadić je porijeklom iz Kotor Varoša, a nakon udaje se preselila u Sitneše. Bila je aktivna u Folklornom udruženju građana “Motajički vuk” iz ovog sela, prvo kao igrač a zatim i kao član Upravnog odbora a sa njima je obišla brojne evropske zemlje.

Jedan od mještana Sitneša, Vid Babić, kaže da je zaprepašten viješću o Ilijaninoj smrti jer je njegova supruga Dragica trebalo da se s njom vidi u večeri tragedije, a umjesto susreta dočekao ih je šok i nevjerica.

- Supruga koja je aktivna u folklornom društvu mi je rekla da je dobila poruku od Ilijane da će oko 21 čas biti održan sastanak na kome će dogovarati pripremu vaskršnjeg koncerta planiranog za kraj aprila. Taman kad je krenula da se sprema, ugledala je objave na “Fejsbuku” da je Ilijana ubijena. U tom trenutku svijet nam se okrenuo - kaže Vid.

Umjetnički rukovodilac “Motajičkog vuka”, Ratko Lalović, potvrđuje da je Ilijana svoje posljednje sate provela sa malim folklorašima na pripremama za vaskršnji koncert koji  organizuju svake godine.

- Imali smo probu u Srpcu kao i svake nedjelje. U jednom trenutku Ilijana je otišla u Sitneše kako bi pripremila sastanak kojem je i mi kasnije trebalo da se priključimo. Prije toga je odlučila da nakratko ode do kuće i tada se desila tragedija. Nas je ta vijest dočekala po izlasku iz sale i svi smo bili potpuno slomljeni - rekao je Lalović.

Prvo ubistvo od 2014.

Ovo je prvo ubistvo u srbačkoj opštini u posljednjih pet godina nakon što je u februaru 2014. godine Luka Savić hicima iz automatske puške usmrtio oca Slobodana i baku Maru iz Donjih Kladara zbog čega je osuđen na 19 godina i 10 mjeseci zatvora. Njegovom pomagaču, tada maloljetnom Daliboru Mitrakoviću, izrečena je presuda da provede od šest mjeseci do četiri godine u vaspitno-popravnom domu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana