Ponovljeni postupak Zikriji Krkiću: Osumnjičeni za ubistvo pritvoren u Norveškoj

Nebojša Tomašević
Ponovljeni postupak Zikriji Krkiću: Osumnjičeni za ubistvo pritvoren u Norveškoj

Banjaluka - Državljanin Norveške Zikrija Krkić (44), optužen za ubistvo Almira Redžića (48) i Muharema Balića (62) u Trnopolju kod Prijedora, pritvoren je u Norveškoj zbog nasilja u porodici. Iz tog razloga ni juče se nije pojavio na ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu.

Predsjednik sudskog vijeća Olga Pantić kazala je da je od vlasti iz Osla dobila takvu informaciju.

- Sud je obaviješten da se Krkić nalazi u pritvoru i da mu je u zatvoru uručen sudski poziv za dolazak na ročište. S obzirom na to da se on nalazi u zatvoru, sada neće biti raspisana potjernica. Putem međunarodne pravne pomoći norveškim vlastima ćemo uputiti poziv i molbu da ako žele, da ga izruče dobrovoljno. Tražićemo i podatke do kada će on biti u zatvoru i da li je osuđen - kazala je Pantićeva.

Dodala je da će, ako Krkić primi poziv i bude na slobodi u Norveškoj, a ne pojavi se na sljedećem suđenju, sud za njim raspisati međunarodnu potjernicu i odrediti mu pritvor.

Ona je suđenje odgodila do 11. decembra ove godine.

Okružni tužilac Ljubo Macanović kazao je da je dobio informaciju da je Krkića zbog nasilja u porodici prijavila supruga i da se on u pritvoru nalazi od novembra prošle godine. Krkićev advokat Jadranka Ivanović kazala je da se čula s njim i da je on zaista u zatvoru.

- Krkić i dalje smatra da ovaj proces protiv njega treba da bude upućen vlastima u Norveškoj - rekla je Ivanovićeva.

Krkić je optužen da je 28. jula 2014. godine u kafiću "San" u Trnopolju kod Prijedora iz automatske puške počinio dvostruko ubistvo. Prvostepenom presudom on je oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza, a osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja. Vrhovni sud RS je 24. maja prošle godine poništio ovu presudu i zatražio ponovljeno suđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana