Поновљени поступак Зикрији Кркићу: Осумњичени за убиство притворен у Норвешкој

Небојша Томашевић
Поновљени поступак Зикрији Кркићу: Осумњичени за убиство притворен у Норвешкој

Бањалука - Држављанин Норвешке Зикрија Кркић (44), оптужен за убиство Алмира Реџића (48) и Мухарема Балића (62) у Трнопољу код Приједора, притворен је у Норвешкој због насиља у породици. Из тог разлога ни јуче се није појавио на поновљеном поступку у бањалучком Окружном суду.

Предсједник судског вијећа Олга Пантић казала је да је од власти из Осла добила такву информацију.

- Суд је обавијештен да се Кркић налази у притвору и да му је у затвору уручен судски позив за долазак на рочиште. С обзиром на то да се он налази у затвору, сада неће бити расписана потјерница. Путем међународне правне помоћи норвешким властима ћемо упутити позив и молбу да ако желе, да га изруче добровољно. Тражићемо и податке до када ће он бити у затвору и да ли је осуђен - казала је Пантићева.

Додала је да ће, ако Кркић прими позив и буде на слободи у Норвешкој, а не појави се на сљедећем суђењу, суд за њим расписати међународну потјерницу и одредити му притвор.

Она је суђење одгодила до 11. децембра ове године.

Окружни тужилац Љубо Мацановић казао је да је добио информацију да је Кркића због насиља у породици пријавила супруга и да се он у притвору налази од новембра прошле године. Кркићев адвокат Јадранка Ивановић казала је да се чула с њим и да је он заиста у затвору.

- Кркић и даље сматра да овај процес против њега треба да буде упућен властима у Норвешкој - рекла је Ивановићева.

Кркић је оптужен да је 28. јула 2014. године у кафићу "Сан" у Трнопољу код Приједора из аутоматске пушке починио двоструко убиство. Првостепеном пресудом он је ослобођен кривице због недостатка доказа, а осуђен је на десет мјесеци затвора због недозвољеног држања оружја. Врховни суд РС је 24. маја прошле године поништио ову пресуду и затражио поновљено суђење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана