Polom sletio u Vrbanju i poginuo

Goran Obradović
Polom sletio u Vrbanju i poginuo

Čelinac - Ognjen Lazendić (23) iz Banjaluke poginuo je juče ujutro u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Gornjim Babićima kod Čelinca.

Nesreća se dogodila juče oko 8.45 časova na magistralnom putu Banjaluka - Kotor Varoš kada je Lazendić upravljajući automobilom "polo" izgubio kontrolu nad vozilom te skrenuo s puta, sletio u provaliju duboku više od 15 metara i završio u rijeci Vrbanji.

- Sa njim u automobilu se nalazio još jedan mladić, koji je uspio da se spasi iz vozila i nije zadobio teške povrede, ali je doživio jak šok - rekao je naš izvor.

Jedan od mještana koji živi u blizini mjesta nesreće ispričao je da je vozač najvjerovatnije zaspao u vožnji.

- Nesreća se dogodila na prilično ravnom dijelu puta, gdje ima samo jedna blaga krivina. Vjerovatno je zaspao i zatim sletio s puta i završio u rijeci. Vozilo je u potpunosti bilo ispod vode i samo je petnaestak centimetara virilo iznad površine - rekao je jedan od očevidaca.

Juče nije bilo poznato da li se nesrećni Lazendić utopio u rijeci ili je umro od povreda koje je zadobio prilikom slijetanja. U izvlačenju tijela juče su učestvovali i ronioci Specijalne jedinice MUP-a RS.

Naš sagovornik je ispričao da su u trenutku kada je vozilo sletjelo naišli čovjek i žena koji su krenuli u crkvu na pričešće i čim su vidjeli nesreću, odmah su se zaustavili.

- Čovjek je strčao do rijeke i pomogao suvozaču da izađe iz vozila, ali vozaču nije bilo pomoći. Vidio sam tog mladića koji je izašao iz vozila. Bio je u majici kratkih rukava i van sebe. Nisam primijetio da je imao neke teške povrede, ali bio je skroz u šoku i nije znao šta priča - rekao je naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, Lazendić je radio kao medicinski tehničar u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka, a u subotu uveče su radnici te bolnice proslavljali Novu godinu.

- Lazendić je živio u centru Banjaluke i najvjerovatnije da je juče krenuo da u Kotor Varoš odveze prijatelja koji je bio s njim u vozilu u trenutku nesreće - rekao je naš izvor.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije bila potvrđena identifikacija nesrećnog mladića, jer je njegov otac, kada je saznao za nesreću, doživio šok i završio u bolnici.

- Policija kod mladića nije pronašla dokumenta, a provjerama su utvrdili da je vlasnik vozila njegov otac. Kada su mu saopštili šta se desilo, njemu je pozlilo i vozilom Hitne pomoći odvezen je u bolnicu. Lazendić je živio sa ocem. Majka mu je umrla prije šest godina, pa niko juče nije mogao potvrditi identitet - pojasnio je naš izvor.

Na magistralnom putu Banjaluka - Kotor Varoš često se dešavaju teške saobraćajne nesreće, zbog čega na nekoliko mjesta stalno dežuraju policijske patrole.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana