Poljicame kod Maglaja: Podlegao povredama poslije sudara sa kamionom

Sanja Amidžić
Poljicame kod Maglaja: Podlegao povredama poslije sudara sa kamionom

Maglaj - Vozač "golfa 3" D. R. (46) iz Maglaja podlegao je povredama, a njegovi saputnici D. A. (21) i maloljetni D. S. povrijeđeni su u stravičnom sudaru sa kamionom u mjestu Poljice kod Maglaja.

Nakon nesreće, koja se dogodila u četvrtak oko 18 časova, vozač "golfa" davao je znakove života, ali je po dolasku u zeničku bolnicu izdahnuo.

- Pacijent je u bolnicu dovezen u teškom stanju. Ljekari su pokušali da urade reanimaciju, ali pacijent nije preživio - kazali su u zeničkoj bolnici.

Dodali su da je povrijeđenima D. A. i D. S. ukazana ljekarska pomoć i oni su van životne opasnosti. Kako saznajemo, D. S. je zadobio povrede stomaka zbog čega je zadržan na daljem liječenju na Odjeljenju za intenzivnu njegu, dok D. A. ima lakše povrede u vidu ogrebotina od stakla i lima.

Prema riječima očevidaca, do nesreće je došlo nakon što je "golf" prešao u drugu traku i našao se direktno ispred kamiona na nekoliko metara.

- Kamiondžija Milan Mijanović pokušao je da izbjegne direktan sudar sa vozilom, pa je naglo skrenuo s puta, probio branik i survao se u korito rijeke Bosne - kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da se "golf" zabio u kamion i od siline udara odbio na drugu stranu, gdje je udario u branik i zaustavio se na putu.

- Vozilo je u potpunosti uništeno. Ljudi koji su bili u blizini pokušali su pomoći osobama u vozilu, međutim, do dolaska vatrogasaca vozaču se nije moglo prići. Tek kada su oni izrezali lim, izvučen je teško povrijeđeni D. R. - kazao je isti izvor.

U ovoj saobraćajki lakše povrede zadobio je i vozač kamiona, ali on se nije obraćao ljekarima.

- Usljed prevrtanja kamiona udario sam se u ruku i lijevu nogu, ali to nije ništa opasno - kazao je kratko Mijanović.

Policija je nakon uviđaja nastavila istragu s ciljem utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće.

Na ovom magistralnom putu često se dešavaju saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom zbog čega ga nazivaju "put smrti". U junu ove godine u mjestu Brezovo polje poginuo je Ivan Čalić (23) iz Zenice kada je upravljajući "kadetom" zakačio kamion i sletio s puta u kanal. Iste sudbine bio je i Ferid Galijašević (28) iz Tešnja koji je u aprilu ove godine kod Doboja izgubio život kada se upravljajući "golfom" sudario sa kamionom.

Tranzit

Četiri osobe, čiji identitet nije saopšten, povrijeđene su u petak u sudaru tri vozila na zapadnom tranzitu u banjalučkom naselju Lazarevo.

U nesreći koja se dogodila oko 14 časova učestvovali su "golf 3", "audi A3" i "hjundai". Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u Hitnoj pomoći Banjaluka, nakon čega su tri lica puštena na kućno liječenje, dok je jedno zadržano na daljem liječenju u bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana