Polio se benzinom i zapalio u zgradi opštine

Nevena Bunić
Polio se benzinom i zapalio u zgradi opštine

Kalesija - Ibro Okić (62) iz Dubnice kod Kalesije teško je povrijeđen kada se polio benzinom i zapalio u zgradi Skupštine opštine Kalesija.

Ova drama odigrala se juče oko 12 časova. Kada je ušao u zgradu, Okić je zahtijevao da razgovara sa predstavnicima Boračke organizacije kako bi mu dodijelili stan za socijalno ugrožene, prijeteći da će se zapaliti ako mu ne izađu u susret. Kada mu nije udovoljeno, on je pokušao da se ubije.

- Bio je u hodniku u prizemlju, u kojem nije bilo puno ljudi. Počeo je da galami. Odnekud je izvukao flašu sa benzinom i polio se, a potom i zapalio. Opštinski radnik M. Đ. je uzeo protivpožarni aparat i pokušao da ugasi čovjeka buktinju. Tada se i lakše povrijedio. Poslije toga vatra se proširila na stolice, klimu i orman - rekao je izvor blizak istrazi.

Ubrzo su alarmirani vatrogasci, policija i hitna pomoć koji su stigli na lice mjesta. Manji požar je brzo lokalizovan, a muškarac koji je izvršio samozapaljenje prebačen je u Dom zdravlja u Kalesiji, a potom je zbog ozbiljnosti povreda prebačen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Povrijeđeni radnik M. Đ. je takođe zbrinut u Domu zdravlja u Kalesiji, nakon čega je pušten na kućno liječenje. Povodom ovog slučaja oglasili su se i u opštini Kalesija.

- Riječ je o osobi koja je odranije poznata organima gonjenja zbog nasilja u porodici i alkoholizma. Zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji naših radnika izbjegnuta je veća tragedija - stoji u saopštenju Službe za informisanje opštine Kalesija.

Zaposleni u opštini su za vrijeme gašenja požara bili evakuisani. Materijalna šteta se procjenjuje, a u požaru je izgorjela i određena dokumentacija.

U MUP-u Tuzlanskog kantona rekli su da su obavili uviđaj.

Okić je i ranije pravio probleme u drugim objektima, gdje je takođe prijetio samozapaljenjem.

Muškarac koji se zapalio je u veoma teškom stanju prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je smješten u Jedinicu intenzivne njege na Klinici za anesteziju i reanimatologiju. Nezvanično, oko 30 odsto površine njegovog tijela zahvaćeno je opekotinama, a on je priključen i na aparate za disanje.

Selefije ga izbacile zbog alkohola

Ibro Okić je prije nekoliko godina zapalio svoju kuću, a potom je prodao cijelo imanje. Potom se preselio u selefijsku zajednicu u mjestu Dubnica kod Kalesije. Međutim, on je istjeran iz zajednice zbog pretjeranog konzumiranja alkohola, što nije dozvoljeno po šerijatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana