Полио се бензином и запалио у згради општине

Невена Бунић
Полио се бензином и запалио у згради општине

Калесија - Ибро Окић (62) из Дубнице код Калесије тешко је повријеђен када се полио бензином и запалио у згради Скупштине општине Калесија.

Ова драма одиграла се јуче око 12 часова. Када је ушао у зграду, Окић је захтијевао да разговара са представницима Борачке организације како би му додијелили стан за социјално угрожене, пријетећи да ће се запалити ако му не изађу у сусрет. Када му није удовољено, он је покушао да се убије.

- Био је у ходнику у приземљу, у којем није било пуно људи. Почео је да галами. Однекуд је извукао флашу са бензином и полио се, а потом и запалио. Општински радник М. Ђ. је узео противпожарни апарат и покушао да угаси човјека буктињу. Тада се и лакше повриједио. Послије тога ватра се проширила на столице, климу и орман - рекао је извор близак истрази.

Убрзо су алармирани ватрогасци, полиција и хитна помоћ који су стигли на лице мјеста. Мањи пожар је брзо локализован, а мушкарац који је извршио самозапаљење пребачен је у Дом здравља у Калесији, а потом је због озбиљности повреда пребачен у Универзитетски клинички центар у Тузли. Повријеђени радник М. Ђ. је такође збринут у Дому здравља у Калесији, након чега је пуштен на кућно лијечење. Поводом овог случаја огласили су се и у општини Калесија.

- Ријеч је о особи која је одраније позната органима гоњења због насиља у породици и алкохолизма. Захваљујући присебности и брзој реакцији наших радника избјегнута је већа трагедија - стоји у саопштењу Службе за информисање општине Калесија.

Запослени у општини су за вријеме гашења пожара били евакуисани. Материјална штета се процјењује, а у пожару је изгорјела и одређена документација.

У МУП-у Тузланског кантона рекли су да су обавили увиђај.

Окић је и раније правио проблеме у другим објектима, гдје је такође пријетио самозапаљењем.

Мушкарац који се запалио је у веома тешком стању превезен у Универзитетски клинички центар у Тузли, гдје је смјештен у Јединицу интензивне његе на Клиници за анестезију и реаниматологију. Незванично, око 30 одсто површине његовог тијела захваћено је опекотинама, а он је прикључен и на апарате за дисање.

Селефије га избациле због алкохола

Ибро Окић је прије неколико година запалио своју кућу, а потом је продао цијело имање. Потом се преселио у селефијску заједницу у мјесту Дубница код Калесије. Међутим, он је истјеран из заједнице због претјераног конзумирања алкохола, што није дозвољено по шеријату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана