Ухапшено 12 лица због продаје дроге и тешких крађа

Срна
Ухапшено 12 лица због продаје дроге и тешких крађа

Бијељина - Девет лица ухапшено је у Зворнику, два на подручју Тузланског кантона, а једно у Високом у оквиру акције "Голф", која се проводи од јутрос на подручју Тузланског и Зеничко-добојског кантона, као и у Зворнику, потврђено је Срни у Центру јавне безбједности Бијељина и МУП-у Тузланског кантона.

Девет лица која се доводе у везу са извршењем тешких крађа и продајом дроге ухапшено је данас на подручју Зворника и предато у надлежност МУП-а Тузланског кантона, речено је Срни у Центру јавне безбједности Бијељина.

Током полицијске акције претресено је 14 локација и пронађени предмети који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела која се овим лицима стављају на терет.

Срна незванично сазнаје да су међу ухапшенима Жељко Ракић звани Ћине, Саво Манојловић, Благоје Влачић и Радивоје Секулић, сви са подручја Зворника, а већина ухапшених од раније су познати полицији.

У акцији су учествовали припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, односно припадници ЦЈБ Бијељина, зворничке полиције, јединице за подршку Бијељина и Зворник, крим-полиције ЦЈБ Бијељина, као и припадицима МУП-а Тузланског кантона.

Акција је изведена по наредби Кантоналног суда Тузла и у координацији са Кантоналним тужилаштвом.

Портпарол МУП-а Тузланског кантона Изудин Шарић рекао је Срни да су у оквиру акције "Голф", која се проводи од јутрос на подручју Тузланског и Зеничко-добојског кантона, као и у Зворнику, ухапшене и двије особе на подручју Тузланског кантона, а једна у Високом.

Шарић је навео да ће ухапшена лица бити приведена у просторије МУП-а Тузланског кантона ради криминалистичке обраде, након чега ће бити предати у надлежност Тужилаштва на даље поступање.

Он је рекао да су у претресу у Високом одузета два аутомобила и додао да су код лица пронађени лап-топ, уређаји за навигацију, алати за обијање возила, мобилни телефони и одређени резервни дијелови путничких возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана