Полицијска акција “Виторог”: Тату мајстор и супружници растурали дрогу

Невена Бунић
Полицијска акција “Виторог”: Тату мајстор и супружници растурали дрогу

Бањалука - Полиција је заплијенила око 54 килограма сканка у акцији “Виторог”, у којој је до сада ухапшено шест особа у Градишци и Требињу, а међу њима је и Страхиња Тенџерић, тату мајстор из Градишке, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, поред Тенџерића, ухапшени су и супружници Давор и Жељка Ерцег, Сергеј Тутњиловић, Славиша Гускић и Никола Пролић.

Полиција их терети да су организовано растурали наркотике на подручју Српске. Двојица од ухапшених у Градишци пали су приликом примопредаје дроге на локалном путу на подручју те општине у понедјељак увече, што су и снимиле камере МУП-а РС.

Акцију “Виторог” спровели су Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова РС под надзором Републичког јавног тужилаштва. У оквиру ове акције претресено је десет локација на подручју Српске.

- У акцији је до сада заплијењено 53,5 килограма сканка, 35 грама кокаина те аутоматско оружје са припадајући оквирима и муницијом, као и мобилни телефони, СИМ картице те други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку - навели су у МУП-у РС и додали да су ухапшени одраније познати полицији.

Давор Ерцег је посљедњи пут имао посла са полицијом у новембру прошле године, када је ухапшен због кријумчарења миграната. Контролом његовог аутомобила на путу у Градишци полиција је тада пронашла шест миграната који нису имали потврде о исказаној намјери за азил у БиХ.

Пролић је познат по крађама у Градишци. Прије четири године ухапшен је због сумње да је са тада трудном невјенчаном супругом провалио и опљачкао кућу у Горњим Карајзовцима на подручју ове општине. Ови супружници су током провале пронашли банковне картице којима су подигли око 3.500 марака, а украли су и пиштољ, резервне кључеве “аудија” и помоћних објеката. Код Пролића је затечено око 1.500 КМ, као и ПИН кодови украдених картица. Одлежао је неколико година у затвору због разних разбојништава, а у једном случају је са још тројицом напао пастирицу у бањалучком селу Шимићи и украо јој четири овце.

Тутњиловић је полицији познат по шверцу дроге, а 2012. године је осуђен на три године и шест мјесеци у бањалучком Окружном суду због препродаје марихуане.

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач рекао је да је акција  “Виторог” вођена више мјесеци и да су у њој радили прикривени истражиоци МУП-а Српске.

- Ријеч је о сложеној оперативној акцији која је резултирала хапшењем шест лица. Још трагамо за одређеним бројем лица повезаним са тим кривичним дјелом - навео је Лукач.

Осумњичени у бјекству

У МУП-у РС рекли су да се акција “Виторог” наставља и да су поједини осумњичени у бјекству.

- Ухапшена шесторка ће након испитивања бити предата у надлежност Републичком тужилаштву РС - навели су у МУП-у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана