Policijska akcija Jezero: Otac i sin među švercerima marihuane

Sanja Amidžić
Policijska akcija Jezero: Otac i sin među švercerima marihuane

Pelagićevo - Otac i sin Lazo i Nikola Mihajlović, Bojan Stojanović i Miroslav Đorđić iz Pelagićeva uhapšeni su u akciji "Jezero" zbog sumnje da su kao organizovana grupa uzgajali indijsku konoplju, proizvodili i prodavali marihuanu na području Pelagićeva.

Policija je pretresom kuća koje koriste osumnjičeni pronašla zasad indijske konoplje, marihuanu pripremljenu za prodaju, vagu za precizno mjerenje, ali i oružje i municiju.

U Centru javne bezbjednosti Doboj, navodeći inicijale, rekli su da je pretresom kuće M. Đ. pronađeno i oduzeto 27 stabljika indijske konoplje zasađene u saksije.

Zaplijenjeni su i plastična vrećica i staklena tegla u kojima se nalazila marihuana, digitalna vaga, drobilica i drugi predmeti koje se koriste za proizvodnju droge.

- U kući L. M., koju koristi i N. M., pronađeni su i oduzeti: tri ručne bombe, 261 puščani metak različitog kalibra i 30 metaka za pištolj - kazali su u dobojskoj policiji.

Dodali su da je u kući koju koristi B. S. pronađen i oduzet pištolj za koji nije posjedovao dozvolu i dva okvira za municiju. Ova akcija trajala je oko četiri mjeseca.

Osumnjičena grupa je juče nakon saslušanja u policiji uz izvještaj u dalje postupanje predata Okružnom tužilaštvu u Doboju. Oni se terete za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojne droge.

Da su zasadi indijske konoplje i ranije otkrivani na području dobojske regije govori i podatak da je dobojska policija lani u mjestu Donja Zelinja otkrila plantažu od 398 zasada ove biljke. Tada su pronađene 232 stabljike visine do 1,4 metra, dok je oko 166 stabljika bilo odsječeno i počele su da se obnavljaju. Pored ove plantaže, policija je u septembru prošle godine otkrila i mini-plantažu u Čečavi kod Teslića. Tada je pronađeno 80 stabljika indijske konoplje, koja je bila obrana i stavljena na sušenje. Ova biljka pronađena je na imanju Marijana Savića iz Teslića.

Mostar

Alen Alić (25) iz Mostara uhapšen je u tom gradu zbog sumnje da je na imanju u Donjoj Drežnici uzgajao marihuanu.

Policija je pretresom kuće i pomoćnih objekata pronašla oko 150 stabljika indijske konoplje, koja je bila pripremljena za sadnju. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" saslušanje osumnjičenog nije bilo završeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana