Полиција упала на приватни техно партi на Влашићу, 18 особа приведено због дроге

klix.ba
Полиција упала на приватни техно партi на Влашићу, 18 особа приведено због дроге

Травник - Службеници Министарства унутрашњих послова (МУП) Средњобосанског кантона настављају са прођењем појачаних мјера безбједности, а током протекле ноћи изведена је акција на спрјечавању злоупотребе опојне дроге.

Како би се заштитио туристички бисер Влашић- Бабановац од ове пошасти и омогућио неометан боравак великог броја гостију, како из Босне и Херцеговине, тако и страних гостију, службеници полиције извршили су рацију у угоститељском објекту "Пивница Влашић".


Рација је изведена након прикупљених сазнања да се одржава "техно парти", на који су гости позвани путем друштвених мрежа, те да се очекује долазак већег броја особа осумњичених за злоупотребу опојних дрога.

Извршен је преглед објекта и присутних особа, којих је у објекту било око 100-тињак, а код чак 18 особа су пронађене материје за које се сумња да је у питању опојна дрога хероин, спид, екстази и марихуана, као и прибор за конзумирање и припрему доза – дозатори, дробилице и епруете.

Пронађена дрога је тржишне вриједности неколико хиљада КМ, а особе код којих је пронађена дрога су приведене и над њима је проведена криминалистичка обрада, те ће по завршетку исте бити поднесени извјештаји кантоналном тужилаштву Травник. Особе које су приведене су са подручја Сарајева, Зенице, Тузле, Лукавца, Живиница, Завидовића, Какња, Кисељака,Бусоваче и Травника.

Интересантно је напоменути да је објекат током прошле седмице запечаћен приликом заједничких активности полиције и инспекције, али да су корисници простора повриједили запечаћени простор, затамнили прозоре и ставили натпис "приватна забава".

У синоћњој акцији учествовали су и инспектори Службе за странце – теренски уред Травник, те службеници инспекцијских органа министарства привреде Средњобосанског кантона. Објекат је поново запечаћен, а против одговорних особа, који су повриједили запечаћени простор, ће бити поднесен извјештај и за почињење овог кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана