Полиција ухапсила четворицу Фочака: Познаника отели и тукли два сата

Небојша Томашевић
Полиција ухапсила четворицу Фочака: Познаника отели и тукли два сата

Фоча - Горан Милетић (22), Никола Васиљевић (24) и Момчило Даниловић (22) из Фоче ухапшени су због сумње да су отели суграђанина М. Б. (19), стрпали га у комби "фолксваген" те га два сата тукли и малтретирали, сазнаје "Глас Српске".

Све се десило у суботу око 1.30 часова када су, како се сумња, ова тројица пресрела М. Б. те га на силу угурали у комби. Возили су га по граду те цијело вријеме тукли и на разне начине се иживљавали, а неко од њих га је угризао за уво. У 3.30 часова су га избацили из возила и побјегли.

Младић је након тога отишао у полицију и испричао шта му се десило. Због повреда које је имао упућен је у болницу у Фочи, гдје му је пружена љекарска помоћ, а полиција је покренула потрагу за осумњиченим нападачима које је брзо пронашла и ставила им лисице на руке.

- Претучени младић је испричао да су га нападачи тукли по лицу, глави, и рукама. Пријетили су му да ће га убити, вући по граду и бацити. Наводно су разлог њихове раније размирице, свађе и неријешени сукоби. Ипак, тачан мотив овог напада се не зна и то се још истражује. Засад је познато да су се М. Б. и младићи који су га тукли свађали због неких безазлених ствари - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, након хапшења ухапшени су алкотестирани и утврђено је да је само Васиљевић био пијан. Овај извор је казао да су Милетић и Васиљевић познати полицији по насилничком понашању, док Даниловић до сада није имао озбиљнијих сукоба са законом.

У Полицијској управи Фоча, наводећи иницијале, казали су да Милетића, Васиљевића и Даниловића терете за насилничко понашање и противправно лишење слободе.

Они су након испитивања у полицији пуштени да се бране са слободе.

- Полицијски службеници настављају истрагу у овом случају с циљем утврђивања свих околности и мотива напада на М. Б. Против осумњичених биће поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Требињу због кривичних дјела која су починили. Више детаља не можемо да кажемо - казали су у ПУ Фоча.

Повреде

Претучени М. Б. је, како сазнајемо, неко вријеме задржан у болници у Фочи како би му биле саниране повреде. У овој болници су казали да је задобио више повреда по цијелом тијелу, а, између осталог, има повреде по лицу, рукама и прстима. Казали су да има и рану на уву.

Слични случајеви

- Армин Јашаревић и Бранко Јурић 1. новембра 2016. у Теслићу отели су Богдана Ракића и "фијат пунтом" одвезли на планину Борја гдје су га брутално претукли. Основни суд у Теслићу осудио их је на по двије године и осам мјесеци затвора

- Дамир Јаковљевић звани Шајин из Бањалуке ухапшен је 7. октобра прошле године због сумње да је киднаповао бившу дјевојку коју је на силу угурао у свој аутомобил. Током вожње пријетио јој је сјекиром да ће је убити јер је прекинула љубавну везу с њим

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана