Policija traga za još dva učesnika likvidacije Miroslava Lazarevića

Nebojša Tomašević
Policija traga za još dva učesnika likvidacije Miroslava Lazarevića

Banjaluka - Policija traga za još najmanje dvije osobe za koje se sumnja da su umiješane u ubistvo Miroslava Lazarevića (32) iz Istočnog Novog Sarajeva.

Ovo je kazala republički tužilac Dragica Glušac u banjalučkom Okružnom sudu na ročištu za određivanje pritvora osumnjičenim za ovaj zločin Saši Vidoviću (34) iz Bijeljine i Aleksandru Bulatoviću (30) iz Istočne Ilidže.

Ona je istakla da osumnjičene terete za organizovani kriminal i teško ubistvo iz koristoljublja.

- Svako je imao svoju ulogu u zločinu i znalo se ko šta radi. Prije ubistva osumnjičeni su nabavili oružje, bez serijskog broja. Istragom smo došli do saznanja da su oni u Mostaru ukrali BMW X5 od Halila Đ. iz Holandije i s tim vozilom su se dovezli do mjesta zločina i u Lazarevića ispalili više od 20 hitaca. Sve su detaljno isplanirali, pa su tako prethodno nabavili sredstva za uništavanje tragova - rekla je Glušac.

Dodala je da su na mjestu zločina pronađene 23 čaure, a zahvaljujući dojavi građana na vrijeme je ugašen BMW X5 kojeg su osumnjičeni zapalili poslije ubistva. U vozilu je nađena automatska puška bez serijskog broja s kojom je, najvjerovatnije, izvršeno ubistvo. Puška nije izgorjela u potpunosti pa će biti predmet DNK i drugih vještačenja.

Glušac je ispričala da je tokom potrage za osumnjičenima pronađena i trenerka jednog od njih kojoj su bile nagorjele nogavice, a u džepu je pronađen upaljač.

Prema njenim riječima, za Republičko tužilaštvo nema dvojbe da su Vidović i Bulatović počinili ovaj zločin, pa je pritvor za njih zatražen zbog bojazni od uticaja na svjedoke i da će sakriti dokaze, te uznemirenja javnosti.

Njima je banjalučki Okružni sud juče odredio jednomjesečni pritvor.

Lazarević je ubijen u nedjelju dva sata iza ponoći kada su ubice pucale na njega iz automatske puške dok se vozio u  "golfu A7" u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Ubistvo Lazarevića posljedica je obračuna između pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, a ko je naručio likvidaciju još nije poznato i za nalogodavcem se traga.

Lazarević je 2009. godine zbog iznude osuđen na tri mjeseca zatvora i kaznu od 5.000 KM jer je kao član auto-mafije od Vilima Karlovića iznudio 2.000 evra za povrat automobila "mercedes", vlasništvo Ministarstva odbrane BiH. Vidović je poznat po krađama vozila i on je 2009. godine ranjen u Novom Sadu nakon što ga je sa još jednim licem policajac uhvatio u krađi "audija A6". Bulatović je poznat kao kik bokser i bio je prvak Balkana u ovom sportu 2006. godine. Bio je i trener Kik-boks kluba Istočno Sarajevo.

Advokati

Branioci osumnjičenih su naveli da tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz koji potvrđuje sumnju da su Saša Vidović i Aleksandar Bulatović učestvovali u ubistvu, njegovom organizovanju, niti da su međusobno bili povezani.

Advokatski tim odbrane Bulatovića Mirko Dabić, Darko Kremenović i Milan Petković istakli su da nema direktnih dokaza da je Bulatović učestvovao u zločinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana