Полиција привела Драгана К. из Бањалуке због полног узнемиравања

Небојша Томашевић
Полиција привела Драгана К. из Бањалуке због полног узнемиравања

Бањалука - Драган К. (38) из Бањалуке ухапшен је због сумње да се самозадовољавао и показивао полни орган пролазницима док је сједио у паркираном "мерцедесу" код аутобуског стајалишта у улици Ивана Горана Ковачића, сазнаје "Глас Српске".

Осумњиченог су примијетили пролазници, а некима од њих је показивао полни орган. Извор близак истрази је казао да  је полицији овај случај пријавила једна жена која је била шокирана када је видјела шта ради овај мушкарац.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, потврдили су да је осумњичени ухапшен 19. фебруара око 17 часова.

- Полиција је поступила по пријави и привела осумњиченог Д. К. Током испитивања је  алкотестиран  и  утврђено је да има алкохола у организму. Обавијештен је дежурни окружни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се против осумњиченог достави извјештај за кривично дјело полно узнемиравање  - рекли су у  ПУ Бањалука.

Драган К. је, на основу упутства дежурног тужиоца пуштен да се брани са слободе.

Оваквих случајева било је и раније, а највећу осуду и згражавање јавности изазвали су манијаци који су се толико осмјелили да су то чинили у близини школа и пред дјецом. Полиција у Бихаћу почетком фебруара ухапсила мушкарца који је мастурбирао пред шестогодишњом кћерком. Перверзњака је полицији пријавила бивша супруга осумњиченог.

Приједорска полиција је крајем јуна прошле године ухапсила Д. Н. (34) из овог града због сумње да се самозадовољавао пред непознатом дјевојком у мјесту Камичани. Осумњичени је возио аутомобил, а када је угледао дјевојку зауставио се, отворио прозор, извадио полни орган и почео да се самозадовољава пред њом. Затим је дјевојку  упитао гдје је пут за Козарац и позвао је да уђе у возило. Преплашена жена је ипак била довољно прибрана да позове полицију и пријави перверзњака.

Казне

Према Кривичном законику Републике Српске за полно узнемиравање је предвиђена казна затвора до двије године.

У Закону се наводи да је полно узнемиравање свако вербално, невербално или физичко нежељено понашање полне природе које има за циљ повреду достојанства лица, а које изазива страх или ствара непријатељско, понижавајуће или увредљиво окружење. Прецизирано је да се гоњење за ово кривично дјело  предузима по приједлогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана