Полиција преговара са атентатором

Агенције
Полиција преговара са атентатором

Бихаћ - Полицијски истражитељи су преко чланова породице ступили у контакт с Мухамедом Будимлићем (63), који је осумњичен за подметање бомбе кад је прије три седмице смртно страдала бихаћка адвокатица Јасмина Коричић, и тренутно трају преговори о његовом доласку из Аустрије.

Према тим информацијама, Будимлић негира да има било какве везе с тим случајем. Уколико Будимлић не пристане доћи добровољно, како би био саслушан, МУП УСК ће за њим расписати међународну потјерницу, а од аустријских правосудних органа затражиће његово хапшење и изручење, с обзиром на то да посједује и аустријско држављанство. Иначе, он је из засеока Подгредине, који се налази у мјесној заједници Стијена, надомак Цазина, а већ деценијама живи и ради у аустријском граду Салцбургу.

Припадници полиције су, у међувремену, претресли његову кућу и имање те су, према непотврђеним информацијама, пронађени додатни докази који Будимлића доводе у везу с убиством Коричићеве. Највјероватнији мотив за убиство је судски спор који је Будимлић прије више година водио са бившом супругом Фатимом и сином Хасаном у вези са расподјелом имовине. У том спору његову бившу супругу и сина заступала је адвокатица Коричић, а том приликом припао им је већи дио некада заједничке имовине, с чим се Будимлић никада није могао помирити.

Он се прије више година растао од супруге, с којом поред сина има и кћерке Нисвету и Мирзету. Хасан и Нисвета такођер живе и раде у Аустрији, док Мирзета, скупа с мајком Фатимом, живи у Цазину. Према изворима блиским истрази, полицијски истражитељи су приликом прегледа судских случајева које је водила Коричићева означили Будимлића као једног од осумњичених, али је он у том тренутку већ отпутовао у Аустрију.

Резултати анализе ДНК узорака узетих с лица мјеста додатно су учврстили полицијске истражитеље у убјеђењу да би Будимлић могао бити потенцијални извршилац овог дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана