Policija otkrila kradljivca u Gradišci: Od majke “na rate” ukrao 800.000 KM

Milan Vujić
Policija otkrila kradljivca u Gradišci: Od majke “na rate” ukrao 800.000 KM

Gradiška - Policija je uhapsila M. M. (39) iz Gradiške zbog sumnje da je ukrao oko 800.000 KM u raznim valutama i zlatni nakit od majke iz njihove kuće u Gradišci, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, novac je ukrao iz podruma kuće, gdje bio skriven među tehničkom robom, posuđem, kantama, daskom i drugom robom. Pare nije ukrao odjednom, već je sa gomile uzimao manje iznose dok nije sve izvukao. Krađu je 30. marta prijavila njegova majka, koja je inače inostrani penzioner, kada je vidjela da u njenom skrovištu nema ništa. Ona je ispričala policiji da je prije mjesec posumnjala da novac nestaje, ali nije u to bila sigurna.

- Nije joj bilo jasno ko i na koji način krade dolare i evre, ali i dragocjenosti koje je imala skrivene u podrumu. Nije bilo upečatljivih tragova provale i krađe. Tek kada je sve nestalo, a skrovito mjesto ostalo prazno, zatražila je policijsku pomoć - kazao je izvor blizak istrazi.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić na vanrednoj pres-konferenciji je pojasnio je da je osumnjičeni ukrao 370.000 američkih dolara i 65.000 evra te zlatni nakit vrijedan oko 3.000 KM.

- Nakon hapšenja pretresen je stan koji koristi osumnjičeni u ulici Atifa Topića u Gradišci i pronađeno je 324.400 dolara, 80.355 evra i 1.170 KM te zlatni nakit vrijedan približno 3.000 KM. Utvrđeno je da zlato i novac potiču iz navedene krađe, odnosno da pripadaju osobi koja je prijavila krađu i koja ima dokumentaciju o njihovom porijeklu - kazao je Škorić.

Pojasnio je da je istraga pokazala da je dio ukradenih dolara osumnjičeni vjerovatno promijenio u evre.

- Zbog toga je kod njega pronađeno više evra nego što je prijavljeno, ali zato u odnosu na prijavu nedostaje oko 46.000 dolara - istakao je Škorić.

Dodao je da će novac zbog bezbjednosti biti uplaćen na bankovni račun vlasnika.

- Identitet oštećene osobe, penzionerke koja živi sama, ne možemo saopštiti iz bezbjednosnih razloga te interesa istrage - naveo je Škorić.

Prema pričama poznanika opljačkane žene, ona je novac stekla radeći zajedno sa suprugom 40 godina u inostranstvu.

Mislili da je šala

Mještani Gradiške ispričali su da ih je ova krađa iznenadila i šokirala, jer je majka sinu koji je osumnjičen za krađu kupila kuću u naselju Obradovac. U toj kući policija je i pronašla ukradeni novac.

- Kada smo čuli da je iz kuće naše komšinice penzionerke ukradeno oko 800.000 KM, niko nije mogao da vjeruje. Svi smo mislili da je prvoaprilska šala. Nije nam bilo jasno da neko drži tolike pare u kući. Još veći je šok bio kada smo čuli da je krađu počinio sin žene koja je opljačkana - rekao je mještanin Gradiške ne želeći da mu pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana