Полиција истражује драму у на подручју Бањалуке: У бунилу ножем убо брата на спавању

Небојша Томашевић
Полиција истражује драму у на подручју Бањалуке: У бунилу ножем убо брата на спавању

Бањалука - Полиција је пребацила М. Т. (31) на психијатријско лијечење након што је у бунилу ножем на спавању убо брата Д. Т. (24) у груди и тешко га повриједио у њиховој породичној кући, сазнаје “Глас Српске”.

Сазнајемо да се М. Т. у уторак нешто прије поноћи тргнуо из сна, нагло устао и отишао до сусједне собе, гдје је убо брата ножем који је узео из кухиње. Вјерује се да је то све урадио у незнању.  Повријеђени је превезен у Универзитетско-клинички центар Републике Српске, гдје је задржан на лијечењу.

- Те вечери сви су отишли рано на починак и ништа није указивало на то да ће умало доћи до трагедије. Осумњичени је спавао у својој, а жртва у другој соби. Око 23.30 часова М. Т. је устао, зграбио нож и ушао у братовљеву собу. Док је Д. Т. спавао, он га је убо у груди. Нападач се и не сјећа како је и зашто то урадио јер је ријеч о особи која има одређене психичке проблеме. Тек након што је ранио брата,  М. Т. је дошао себи и схватио шта је учинио. Тада је почео да галами и запомаже - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је његова галама пробудила мајку и трећег брата, који су били у сусједним собама и они су позвали Службу хитне помоћи.

Након доласка љекара у кућу је стигла и полицијска патрола, која је затекла М. Т. како сједи. У соби гдје је спавао Д. Т. пронашла је крвав нож.

- Током испитивања полицајци су схватили да М. Т. има психичких проблема. Утврђено је и да је он особа која је раније због тога користила лијекове, па је, умјесто у станицу, упућен у Клинику за психијатријско лијечење. Вјерујемо да је све учинио у незнању. Није искључено да је све  урадио приликом мјесечарења - рекао је овај извор “Гласа Српске”.

Бањалучко Окружно тужилаштво, наводећи иницијале, саопштило је да им је овај случај пријављен у уторак око 23.35 часова.

- Према пријави, М. Т. је ножем повриједио Д. Т., који је хоспитализован. Увиђај је са полицијом обавио дежурни тужилац Раденко Јанковић. Наредио је истрагу, а са лица мјеста су изузети трагови који ће бити коришћени за потребе вјештачења и кривичног поступка - рекли су у бањалучком Окружном тужилаштву и истакли да не могу да откривају више детаља и идентитет лица.

Повреде

Универзитетско-клинички центар Републике Српске саопштио је да им је повријеђени Д. Т. довезен јуче десет минута иза поноћи и да је имао убодну рану на грудном кошу.

- Пацијент Д. Т. је за сада стабилног здравственог стања и задржан је на лијечењу - рекли су у УКЦ РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана