Полицајци спасили старицу из набујале Саве

Милан Вујић
Полицајци спасили старицу из набујале Саве

Градишка - Полицајци Данијел Бикић и Миливоје Чупић из Градишке спасили су осамдесетједногодишњу И. Р. која је покушала да се убије скоком у набујалу ријеку Саву у Градишци.

Старица је у суботу са обале ријеке иза Опште болнице Градишка скочила у воду, а то је, на срећу, видио један случајни пролазник који је одмах позвао полицију.

Захваљујући брзој интервенцији полицајаца Бикића и Чупића, који су рискирали сопствене животе и без имало оклијевања ушли у брзу и набујалу ријеку Саву, старица је спасена.

- Када смо дошли до обале, видјели смо старицу у брзој и набујалој Сави. На себи је имала гардеробу која је била закачена за грање, па највјероватније због тога није могла одмах потонути - испричао је Бикић.

Он је истакао да се ни у једном моменту нису двоумили да ли да ризикују свој живот да би спасили жену, а први је скочио Чупић.

- Није било лако јер је ријека била веома брза. Успјели смо да допливамо до старице, која је била прилично мирна, није се одупирала спасавању, али није ни запомагала. Чим смо је изнијели на обалу, пружили смо јој прву помоћ. Убрзо је стигла и екипа Хитне помоћи и они су је одвезли у болницу, гдје је задржана на лијечењу - испричао је Чупић.

Док су се бројни становници, окупљени на обали, питали ко је несрећна старица и шта је могло да је натјера да покуша себи да одузме живот, полицајци су рекли да је најважније да су брзо реаговали и спријечили самоубиство.

- Нисмо сазнали њене мотиве, јер је жена била у шоку па нисмо успјели са њом да разговарамо, а све се одвијало у неколико секунди. Ипак, најважније је да смо успјели да је извучемо из набујале ријеке - додао је Чупић.

Овај призор је са обале посматрало петнаестак суграђана, који су послије прилазили полицајцима и честитали им на исказаној храбрости.

- Не сматрам да смо неки хероји. Драго нам је што смо спасили један живот, јер је то наша дужност као полицајаца, али и као грађана - рекао је скромно Чупић.

Иако су ови храбри полицајци послије скока у ријеку били потпуно мокри од главе до пете, они чак нису ни отишли својим кућама већ су се вратили послу и обављању редовних дужности.

Полиција РС

Осим полиције из Градишке, својим храбрим примјером су и њихове колеге из Бањалуке и Добоја показале пожртвованост и спремност полиције РС да у свакој ситуацији штити људски живот, без обзира на то да ли су на дужности или не.

Полицајац из Бањалуке спасио је у јуну ове године двадесетогодишњег младића који је покушао самоубиство скоком у ријеку Врбас. Полицајци Синиша Цвијановић и Игор Јанковић из ЦЈБ Добој прошле године су из ријеке Босне извукли двадесетпетодишњу дјевојку која је покушала да изврши самоубиство утапањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана