Полицајце у цивилу Зеленовић помијешао са криминалцима

Н. Т.
Полицајце у цивилу Зеленовић помијешао са криминалцима

Невесиње - Млађо Зеленовић из Гацка, којег сумњиче да је “пасатом” покушао да прегази полицајца па је затим бјежао од патроле, тврди да су га заустављала три непозната лица без полицијских ознака и да су пуцали на њега.

- Било је пола часа иза поноћи када сам на путу између Невесиња и Гацка у кривини угледао наоружане цивиле са упереним пиштољима према мени. Уплашио сам се и успорио не знајући шта да чиним, а затим угледао попријечено возило са регистарским ознакама Никшића из Црне Горе. Искључио сам и најмању могућност да је то полиција. Запуцали су иза мојих леђа и погодили возило, метак је остао у сједишту иза мене, те сам пуком случајношћу остао неповријеђен. Увидјевши да ми је живот угрожен убрзао сам и минимално загребао попријечено возило - рекао је Зеленовић.

Додао је  да је након тога позвао полицију у Гацку и рекао им да су га напали наоружани цивили и затражио помоћ.

- Казали су да су у мом смјеру послали полицијско возило које сам угледао након десетак километара. Сигнализовао сам им, па су се зауставили. Убрзо су стигла два возила која су ме јурила из којих је изашло више људи без полицијских ознака. Полицајци које сам позвао препознали су припаднике криминалистичке полиције из Требиња. Један од њих ме је без разлога ударио пиштољем у потиљак. Ухапшен сам и оптужен за напад на службено лице - рекао је Зеленовић.

Он тврди да никог није напао, те да ни на један начин није могао препознати да је то била полиција, већ да је спасавао живот.

У Полицијској управи Требиње демантовали су све наводе Зеленовића кога сумњиче за напад на службено лице.

Несрећа

У чланку о овом догађају споменута је и саобраћајка која се десила прије девет година у којој су настрадала три лица. Зеленовић тврди да је возач имао 2,11 промила алкохола, возио је брзином између 90 и 100 км на час у насељеном мјесту.

- Без покушаја кочења или избјегавања ударио је у моју машину која је остала у квару у једној траци и била прописно обиљежена. Због свега овога Уставни суд је два пута укидао пресуде - казао је Зеленовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана