Policajac skinuo ženu sa vješala

Jasmina Perišić
Policajac skinuo ženu sa vješala

Šekovići - Policajac Aleksa Vukašinović iz Šekovića spasio je A. K. (31) tako što je u zadnji čas presjekao omču koju si je ona stavila oko vrata s namjerom da se objesi.

Incident se desio u ponedjeljak u šumi u mjestu Odžaci kod Šekovića. Vukašinović je kazao da se nesrećna žena već bila objesila kada su je pronašli on i S. M., s kojim ona ima vanbračnog sina.

- Sreo sam S. M. ispred prodavnice u Odžacima i s njim razmijenio nekoliko riječi, kada ga je supruga pozvala i rekla mu da je A. K. otišla da se objesi. Odmah smo otišli do kuće u kojoj je živjela, a njen sin je sa balkona vikao da je otišla u šumu sa konopcem. U autu sam slučajno imao čakiju pa sam je ponio sa sobom. Otrčali smo u šumu i ugledali A. K. kako visi na drvetu - ispričao je Vukašinović.

Dodao je da je prava sreća što se lijeva ruka žene zaglavila u omču ispod vrata. To je, smatra on, usporilo njeno davljenje i spasilo je sigurne smrti.

- Da bismo je skinuli s vješala S. M. ju je držao za noge, da olabavi pritisak na vrat, a ja sam čakijom presjekao omču. Bila je u nesvijesti i masirali smo je da je povratimo. Kada je došla sebi, nije progovarala. S. M. ju je pitao zašto je to uradila, ali je ona nastavila da ćuti - rekao je Vukašinović.

Prema njegovim riječima, nesrećna žena je kasnije rekla da je pokušala da se objesi jer joj je bilo žao što je S. M. prodao ovce koje je čuvala.

Međutim, nezvanično se priča da je ona to učinila zbog sukoba sa momkom kojeg ima u Zvorniku, a sa kojim se često svađala.

Vukašinović je još ispričao da je, koliko on zna, A. K. bila u dobrim odnosima sa ocem svog djeteta i njegovom suprugom, da su čak živjeli u istom dvorištu.

- Zajedno su svi često ručali i slagali se, a A. K. je živjela svojim životom. Prije odlaska u šumu poslala je poruku supruzi S. M., kojoj je poručila da joj čuva sina i rekla gdje drži ušteđevinu - ispričao je Vukašinović.

U Policijskoj upravi Zvornik potvrdili su da je njihov službenik iz Šekovića spriječio samoubistvo u Odžacima.

Gradiška

Sličan slučaj desio se i u Gradišci 17. maja, kada je policajac iz ovog grada Dejan Radić spriječio V. G. (68) da izvrši samoubistvo, otevši mu pušku, koju je sam sebi prislonio na glavu. Radić je nakon prijave da V. G. tuče suprugu izašao na lice mjesta i zatekao ga u dvorištu kako sjedi sa puškom prislonjenom na čelo. Pošto ga nije uspio ubijediti da spusti oružje, brzom reakcijom mu je pušku istrgao iz ruku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana