Полицајац који чува премијерку РС зауставио лопова

nezavisne.com
Полицајац који чува премијерку РС зауставио лопова

Бањалука - Експресном реакцијом бањалучке полиције, али и полицајца који ради на обезбјеђењу Жељке Цвијановић, премијерке РС, заустављен је лопов који ми је испред куће у бањалучком насељу Лауш украо шкода фабију.

То је за "Независне" јуче испричао власник возила Љубиша Шешић, истичући да му је аутомобил пронађен убрзо након што је у понедјељак навече, око 18 часова, украден из дворишта у Улици Душана и Владе Копање.

"Тада сам довезао дјецу из школе и ушао у кућу како би се пресвукла и ишла на тренинг. Није прошло ни пет до 10 минута када сам погледао кроз прозор, те видио да у дворишту нема аута", прича нам Шешић, који је, иначе, предсједник Кинолошког друштва "Драган Станковић" Бањалука, те члан Дисциплинске комисије у Кинолошком савезу РС.

Додаје да у први мах, видјевши да је возило нестало, није вјеровао својим очима, те је помислио да се неко од његових пријатеља с њим нашалио, али је убрзо схватио да је враг однио шалу.

Позвао је, присјећа се, полицију на број 122, која му је рекла да остави податке о возилу, односно опис аутомобила.

"Онда су ми рекли да останем на вези, а убрзо потом и да је возило пронађено. Нађено је иза куће Жељке Цвијановић. Накнадно сам сазнао да је лопов мојим аутом ту ударио у нешто, те да је полицајац који чува премијерку чуо удар, а затим истрчао на улицу, након чега је крадљивац успаничено побјегао из аута. Осумњичени је нешто касније, исто вече, ухапшен", појашњава Шешић.

Напомиње да му је возило враћено, али да је лопов на њему својим бахатим бјекством направио штету од око 1.000 марака.

"Прво је, када се у мом дворишту враћао у рикверц, ударио у ауто-приколицу. Затим је, претпостављам, бјежао кроз Санску улицу према Паприковцу, а у међувремену му је негдје пукла гума, тако да је дио пута ишао на фелги. Са лијеве стране возила примјетна су оштећења", наглашава Шешић.

Истиче да након свега препушта полицији да ову крађу до краја расвијетли, али и да им дугује велику захвалност за успјешно обављен посао.

"Припадницима МУП-а РС, али и мојим пријатељима, свака част, јер су се одмах дигли на ноге и пронашли ауто", истиче Шешић за "Независне".

У улици гдје је поход крадљивца окончан, у бањалучком насељу Паприковац, мјештани кажу да су видјели полицијски увиђај, али да детаље не знају.

"Да, у праву сте, баш у понедјељак, нешто послије 18 сати, ту, недалеко од премијеркине куће, видјела сам доста полиције око неког аута. Али мрак је био, па нисам ни излазила напоље. Ево, ни сад не знам о чему се ради", прича нам једна мјештанка.

Из Полицијске управе Бањалука потврдили су нам да су у понедјељак у 18.20 запримили пријаву да је шкода фабија украдена из дворишта у Улици Душана и Владе Копање.

"Истог дана, у 18.50, у Улици Максима Горког полицајци су пронашли возило које је било оштећено. Извршен је увиђај и возило је враћено власнику", рекла је за "Независне" Марија Маркановић, портпарол ПУ Бањалука.

Незванично сазнајемо да је за ову крађу осумњичен Ранко Р. (22) из Приједора, који је полицији познат одраније, а исте вечери је лоциран и ухапшен.

"Након комплетирања и документовања предмета, против осумњиченог ће у редновној процедури бити достављен извјештај за кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари", нагласила је Маркановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана