Policajac iz Zvornika uhapšen zbog sumnje da je brisao kazni

Srna
Policajac iz Zvornika uhapšen zbog sumnje da je brisao kazni

Zvornik - Pripadnik Centra javne bezbjednosti Zvornik Nermin Sarajlić uhapšen je u akciji MUP-a i zvorničkog CJB, zbog sumnje da je "brisao" dugove iz prekršajnih evidencija zbog lične materijalne koristi.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je Srni da je lice N.S. lišeno slobode 24. februara i da je protiv njega podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina o otkrivanju navedenih krivičnih djela, a Osnovni sud u Zvorniku odredio mu je mjeru jednomjesečnog pritvora.

"U okviru istrage Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske i CJB Zvornik, utvrđeno je da je N.S. zloupotrijebio službeni položaj na način da je od više bezbjednosno interesantnih lica uzimao novac, a za uzvrat u Registru novčanih kazni i prekršajnim evidencijama koje koristi MUP izvršio falsifikovanje određenih činjenica kojima je omogućio da lica za koje je vršio te ispravke, budu izbrisana iz evidencija kao dužnici budžeta Republike Srpske za prethodno neplaćene prekršajne naloge", pojasnila je Miljanovićeva.

Kako piše portal "Faktor.ba", on je, navodno, u zamjenu za određeni novčani iznos ulazio u policijski registar novčanih kazni pa je potom dugove "svojih klijenata" prikazivao kao plaćene, iako to zapravo nisu bili.

Prema podacima do kojih je pomenuti portal došao, Sarajlić je brisao dugove koji dosežu i nekoliko hiljada maraka.

Policajac se sumnjiči da je, nakon što bi primio novac, ušao u sistem i neplaćene kazne označio kao da su plaćene. Tako bi dužnik i dalje ostao u evidenciji, ali kao uredan platiša, odnosno bez dugova prema budžetu Republike Srpske.

Navodno je Sarajlić na ovaj način za godinu dana "prepravio" više od 150 prekršajnih naloga.

Istraga bi trebalo da utvrdi koliku je korist Sarajlić stekao i za koliko novca je tom prilikom oštetio budžet Republike Srpske.

"Protiv policijskog službenika S. N. pokrenut je disciplinski postupak i doneseno je rješenje o suspenziji", rekla je za "Faktor.ba" portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana