Пола тоне марихуане крили у празној кући

Небојша Томашевић
Пола тоне марихуане крили у празној кући

Бијељина - Током акције на сузбијању шверца наркотицима полиција је јуче на подручју Бијељине пронашла око 500 килограма марихуане скривене у кући преминуле особе у мјесту Самаревац код Пелагићева, сазнаје "Глас Српске".

Из Полицијске управе Бијељина потврдили су проналазак наркотика и казали да су акцију на откривању шверцера дроге почели у раним јутарњим часовима.

- Током претреса на подручју Пелагићева у једној од кућа заплијењено је више стотина килограма марихуане. Претпоставља се да је кућа коришћена за припрему дроге за даљу дистрибуцију - саопштили су из ПУ Бијељина.

Истакли да не могу да откривају детаље, нити да кажу да ли је неко ухапшен и осумњичен, јер је акција у току те да ће више податка и детаљније информације бити саопштени данас.

Незванично сазнајемо да је кућа напуштена и да у њој у вријеме проналаска дроге није било никог. Извор близак истрази казао је да полиција сада истражује ко је у поменуту кућу донио наркотике и ко је све укључен у шверц дроге.

Акција на откривању шверцера дрогом на подручју Бијељине до закључења овог броја "Гласа Српске" није била завршена.

Дрога је јуче пронађена и на подручју Зеничко-добојског кантона, гдје је у акцији "Мрежа 1" ухапшено 18 осумњичених нарко-дилера. Незванично сазнајемо да су ухапшени Јасмин И, Ларис С, Анел П, Сенад М, Енес К, Сандро К, Јусо С, Самир Г, Халил Н, Милан Д, Елдин К, Белмин П, Асим Б, Наџет Н, Мирсада К, Санела П, Марио П. и Аднан У. Приликом њиховог хапшења претресена је 21 локација на подручју Зенице те по једна локација на подручју Сарајева, Травника и Какња. Том приликом заплијењена је и одређена количина марихуане, хероина и кокаина намијењених за уличну продају.

У Министарству унутрашњих послова ЗДК нису могли наводити детаље о овој акцији. Истакли су да је она усмјерена на процесуирање организоване криминалне групе коју сумњиче за шверц наркотика и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Мрежа

Акција "Мрежа 1" наставак је акције "Мрежа", која је спроведена у мају 2016. године на подручју Зеничко-добојског кантона. У акцији "Мрежа" полиција је ухапсила 34 особе због организованог шверца дроге и оружја те је заплијенила више од 50 килограма марихуане.

Тада је претресено 57 локација и осим дроге пронађено је 60.000 марака, те три пиштоља, пет дробилица за марихуану, пет дигиталних вага за прецизно мјерење, 92 разна метка, већа количина таблета са психоактивним компонентама и ваздушни пиштољ. Осумњиченима је на терет стављено да су чинили организовану криминалну групу која је дужи период кријумчарила дрогу и оружје на тржиште западне Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана