Pokušaj pljačke banke u Sarajevu: Otimali pazar, novčanice letjele na sve strane

Nevena Bunić
Pokušaj pljačke banke u Sarajevu: Otimali pazar, novčanice letjele na sve strane

Sarajevo - Policija traga za dvojicom razbojnika koji su pokušali da otmu pazar Elmi P. ispred "Zirat" banke u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu a prilikom rvanja sa razbojnicima novčanice letjele na sve strane.

Napad se desio juče ujutru oko devet časova, a pljačkaši su po svemu sudeći, znali da žena dolazi da preda pazar preduzeća u kome radi, jer su je u neposrednoj blizini banke čekali i šetali najmanje pola časa.

Radnica "Hoteli Ilidža grup", Elma P. ispričala je  novinarima da je primijetila dva sumnjiva lica nakon što je izašla iz automobila ispred banke.

- Vidjela sam dvojicu muškaraca kako takođe idu prema banci. Bili su sasvim normalni, pristojno obučeni. Nisam obraćala pažnju na njih dok najednom nisam osjetila kako se jedan od njih bacio na mene. Oborio me je na pod a ja sam počela da vrištim. Otimali smo se i on me je u jednom trenutku udario, kako bih pustila torbu sa novcem, ali nisam pustila - ispričala je uznemirena Elma P.

Prilikom naguravanja, uspjeli su da otvore torbu i zgrabe  novac ali se žena nije predavala pa su se u jednom trenutku novčanice poslije naguravanja razletjele  na sve strane.

- Ubrzo su iz banke istrčali radnici obezbjeđenja koji su na kamerama vidjeli šta se događa. Krenuli su u potjeru za razbojnicima koji su sa dijelom otetog novca pobjegli. Obezbjeđenje ih nije uspjelo stići - kazala je Elma P.

Nesretnoj ženi je pozlilo, pa je došla i hitna pomoć koja joj je ukazala pomoć.

Na mjesto događaja stigla je i policija koja je obavila uviđaj i prikupila sve dokaze.

Uznemireni prisustvom većeg broja policajaca ispred zgrade, drugi klijenti banke su se raspitivali šta se dogodilo. Po izrazima lica mogla se uočiti nevjerica da je žena na takav način presretnuta.

Prije nepune tri godine zabilježena je pljačka izvedena na identičan način kao i jučerašnja u Sarajevu. Ispred NLB Razvojne banke u oktobru 2015. u Pelagićevu Božo Stojanović, Zoran Gajić i Zoran Stjepanović  pokušali su opljačkati privrednika D. M. iz Pelagićeva. Razbojnici su "opel kadetom" došli na parking ispred banke sa fantomkama na glavama i pištoljima, gdje su sačekali žrtvu. Kada je privrednik D. M. stigao "audijem A8" i parkirao ga kod banke, razbojnici su mu prišli "kadetom". Stojanović je izašao iz automobila i pištolj usmjerio ka D. M. koji je krenuo prema ulazu u banku. Međutim privrednik je tada potrčao prema ulaznim vratima. Stojanović je ispalio hitac iz pištolj prema njemu, ali je D. M.  uspio da uđe u banku. Stojanović je ispalio još jedan hitac i privrednika pogodio u noge. Povrijeđeni se uspio sakriti u prostoriji banke i razbojnicima nije predao kovertu u kojoj se nalazilo 32.440 maraka. Razbojnici su tada pobjegli u Kladušu, gdje su zapalili "opel kadet". Zbog ovog zločina trojka je uhapšena a kasnije i osuđena na 12 godina i devet mjeseci zatvora u Okružnom sudu u Doboju.

Video-nadzor

Policija je  pregledala snimke video-nadzora u banci koje su snimile pljačku  i navodno su identifikovali razbojnike.

- Navodno  pretpostavljaju gdje se razbojnici kriju, te bi oni ubrzo trebalo da budu privedeni - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana