Покушај пљачке банке у Сарајеву: Отимали пазар, новчанице летјеле на све стране

Невена Бунић
Покушај пљачке банке у Сарајеву: Отимали пазар, новчанице летјеле на све стране

Сарајево - Полиција трага за двојицом разбојника који су покушали да отму пазар Елми П. испред "Зират" банке у улици Змаја од Босне у Сарајеву а приликом рвања са разбојницима новчанице летјеле на све стране.

Напад се десио јуче ујутру око девет часова, а пљачкаши су по свему судећи, знали да жена долази да преда пазар предузећа у коме ради, јер су је у непосредној близини банке чекали и шетали најмање пола часа.

Радница "Хотели Илиџа груп", Елма П. испричала је  новинарима да је примијетила два сумњива лица након што је изашла из аутомобила испред банке.

- Видјела сам двојицу мушкараца како такође иду према банци. Били су сасвим нормални, пристојно обучени. Нисам обраћала пажњу на њих док наједном нисам осјетила како се један од њих бацио на мене. Оборио ме је на под а ја сам почела да вриштим. Отимали смо се и он ме је у једном тренутку ударио, како бих пустила торбу са новцем, али нисам пустила - испричала је узнемирена Елма П.

Приликом нагуравања, успјели су да отворе торбу и зграбе  новац али се жена није предавала па су се у једном тренутку новчанице послије нагуравања разлетјеле  на све стране.

- Убрзо су из банке истрчали радници обезбјеђења који су на камерама видјели шта се догађа. Кренули су у потјеру за разбојницима који су са дијелом отетог новца побјегли. Обезбјеђење их није успјело стићи - казала је Елма П.

Несретној жени је позлило, па је дошла и хитна помоћ која јој је указала помоћ.

На мјесто догађаја стигла је и полиција која је обавила увиђај и прикупила све доказе.

Узнемирени присуством већег броја полицајаца испред зграде, други клијенти банке су се распитивали шта се догодило. По изразима лица могла се уочити невјерица да је жена на такав начин пресретнута.

Прије непуне три године забиљежена је пљачка изведена на идентичан начин као и јучерашња у Сарајеву. Испред НЛБ Развојне банке у октобру 2015. у Пелагићеву Божо Стојановић, Зоран Гајић и Зоран Стјепановић  покушали су опљачкати привредника Д. М. из Пелагићева. Разбојници су "опел кадетом" дошли на паркинг испред банке са фантомкама на главама и пиштољима, гдје су сачекали жртву. Када је привредник Д. М. стигао "аудијем А8" и паркирао га код банке, разбојници су му пришли "кадетом". Стојановић је изашао из аутомобила и пиштољ усмјерио ка Д. М. који је кренуо према улазу у банку. Међутим привредник је тада потрчао према улазним вратима. Стојановић је испалио хитац из пиштољ према њему, али је Д. М.  успио да уђе у банку. Стојановић је испалио још један хитац и привредника погодио у ноге. Повријеђени се успио сакрити у просторији банке и разбојницима није предао коверту у којој се налазило 32.440 марака. Разбојници су тада побјегли у Кладушу, гдје су запалили "опел кадет". Због овог злочина тројка је ухапшена а касније и осуђена на 12 година и девет мјесеци затвора у Окружном суду у Добоју.

Видео-надзор

Полиција је  прегледала снимке видео-надзора у банци које су снимиле пљачку  и наводно су идентификовали разбојнике.

- Наводно  претпостављају гдје се разбојници крију, те би они убрзо требало да буду приведени - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана