Pokušaj otmice u Zenici misterija i za policiju

Sanja Amidžić
Pokušaj otmice u Zenici misterija i za policiju

Zenica - Policija istražuje prijavu učenice Osnovne škole "Hasan Kikić" u Zenici da su u petak ujutro u blizini te obrazovne ustanove dvije osobe u crnom kombiju otele jednu djevojčicu a da je ona uspjela pobjeći.

Kako saznajemo, jedanaestogodišnjakinja koja je slučaj prijavila ispitana je u policiji nakon čega je puštena kući.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u petak su rekli da policija ispituje navode prijave. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nisu mogli da iznesu bilo kakav detalj eventualne otmice u zeničkom naselju Tetovo, tako da je sve ostalo pod velom tajne.

- U toku je prikupljanje činjenica i dokumentovanje predmeta.  Trenutno ne možemo potvrditi tačnost prijave - kazali su u MUP-u ZDK.

Direktor škole Hasna Alihodžić izjavila je da nijedno dijete iz ove obrazovne ustanove nije oteto.

- Provjerili smo učenike na nastavi, a ko je bio odsutan zvali smo roditelje da provjerimo. Po našim informacijama sva su djeca tu. Policija radi istragu. Zvanično nema prijave nestanka ni djeteta ni odrasle osobe - kazala je Alihodžić.

Informacija da je u Tetovu ispred škole oteta djevojčica uznemirila je građane Zenice ali i regiona.

Ispred škole okupio se veći broj roditelja i građana koji je u strahu iščekivao vijesti iz policije i škole o tome šta se dogodilo.

- Ne znam šta da vam kažem, sav sam se naježio. Plašim se za bezbjednost naše djece. Ako se utvrdi da je ovo istina cijela država treba da se uključi u rješavanje ovog problema - kazao je jedan od građana Zenice koji je želio da ostane anoniman.

U posljednjih nekoliko dana slični slučajevi potresali su i građane Sarajeva. U četvrtak je tamošnjoj policiji prijavljeno da je ispred Osnovne škole "Saburina" u Strom gradu nepoznate osobe pokušale da u vozilo uvedu djevojčicu. Policija je odmah počela istragu ali još uvijek nema zvaničnih informacija o ovom slučaju. Osim ovog slučaja 10. i 12. oktobra prijavljena su još dva pokušaja otmice djece ispred Osnovne škole "Pofalići" u ulici Bardakčije. U prvom slučaju prijavljeno je da je nepoznati kombi stao ispred Osnovne škole "Pofalići" iz koga je nepoznat muškarac pokušao da dječaka nagovori da uđe u vozilo, ali nije uspio. U ulici Bardakčije takođe su ljudi iz kombi vozila pokušali da jednu djevojčicu nagovore da ide s njima, ali je ona pobjegla. Policija je famozni bijeli "folksvagen kombi" pronašla 13. oktobra i privela neke osobe, ali nisu saopštavani detalji.

Nepoznat identitet

Identitet navodno otete djevojčice u Zenici u petak nije bio poznat. Špekulisalo se i da li je navodno oteto dijete koje je  odvezeno u crnom kombiju uopšte učenica OŠ "Hasan Kikić" ili neke druge škole. Više informacija o ovom slučaju biće poznato narednih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana