Pokosili tinejdžere, pa zbrisali

Nevena Bunić
Pokosili tinejdžere, pa zbrisali

Banjaluka, Tuzla - O. M. (16) i dvije sedamnaestogodišnjakinje povrijeđeni su u odvojenim saobraćajkama u Banjaluci i Tuzli, a nakon kojih su nesavjesni vozači zbrisali sa mjesta nesreće.

U prvom slučaju vozač je u petak oko 21.30 časa udario autom šesnaestogodišnjaka na magistralnom putu Banjaluka - Kotor Varoš u banjalučkom naselju Vrbanja, nakon čega je pobjegao. Saobraćajka, u kojoj je tinejdžeru polomljeno stopalo, dogodila se u ulici Rade Radića, a policija još traga za bahatim vozačem.

- O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koja je naložila da se obavi uviđaj na mjestu nesreće, i da se uradi sve da bi se identifikovao vozač, kao i da se utvrdi uzrok nesreće - rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci rekli su da je šesnaestogodišnjak u ovu ustanovu primljen sa lakšim povredama.

- O. M. je zbrinut u prijemnoj hirurškoj ambulantu u petak oko 22 časa sa lomom kostiju lijevog stopala. Nakon ukazane pomoći, pušten je na kućno liječenje, a potrebno je da ide na dalje kontrole - rekli su u UKC-u RS.

M. Z. (30) iz Tuzle uhapšen je nakon što je u ponedjeljak naveče u ovom gradu sa "pasatom" pokosio dvije tinejdžerke od 17 godina, a potom pobjegao sa mjesta nesreće. Tuzlak je vozilom udario maloljetnice na raskrsnici Rudarske i Krečanske ulice, i kao da se ništa nije desilo, nastavio vožnju.

Odmah nakon prijave, policija se dala u potjeru za odbjeglim vozačem kojeg su pronašli i uhapsili iste noći, nekoliko časova nakon udesa. Povrijeđene tinejdžerke su prevezene u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje su im konstatovane lakše povrede. Puštene su na kućno liječenje.

- Uhapšeni M. Z. ispitan i uz izvještaj o krivičnom djelu predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva. Radimo na utvrđivanju svih okolnosti ove saobraćajne nesreće - rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Povrijeđen vozač

U sudaru kamiona i automobila na magistralnom putu Maglaj-Doboj u Karušama kod Maglaja povrijeđena je jedna osoba. Nesreća se desila juče poslijepodne, a još nije poznato zbog čega je došlo do sudara. Policija MUP-a Zeničko-dobojskog kantona obavila je uviđaj na licu mjesta. Povrijeđeni je zbrinut u Domu zdravlja u Maglaju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana