Покосили тинејџере, па збрисали

Невена Бунић
Покосили тинејџере, па збрисали

Бањалука, Тузла - О. М. (16) и двије седамнаестогодишњакиње повријеђени су у одвојеним саобраћајкама у Бањалуци и Тузли, а након којих су несавјесни возачи збрисали са мјеста несреће.

У првом случају возач је у петак око 21.30 часа ударио аутом шеснаестогодишњака на магистралном путу Бањалука - Котор Варош у бањалучком насељу Врбања, након чега је побјегао. Саобраћајка, у којој је тинејџеру поломљено стопало, догодила се у улици Раде Радића, а полиција још трага за бахатим возачем.

- О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука која је наложила да се обави увиђај на мјесту несреће, и да се уради све да би се идентификовао возач, као и да се утврди узрок несреће - рекли су у Полицијској управи Бањалука.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци рекли су да је шеснаестогодишњак у ову установу примљен са лакшим повредама.

- О. М. је збринут у пријемној хируршкој амбуланту у петак око 22 часа са ломом костију лијевог стопала. Након указане помоћи, пуштен је на кућно лијечење, а потребно је да иде на даље контроле - рекли су у УКЦ-у РС.

М. З. (30) из Тузле ухапшен је након што је у понедјељак навече у овом граду са "пасатом" покосио двије тинејџерке од 17 година, а потом побјегао са мјеста несреће. Тузлак је возилом ударио малољетнице на раскрсници Рударске и Кречанске улице, и као да се ништа није десило, наставио вожњу.

Одмах након пријаве, полиција се дала у потјеру за одбјеглим возачем којег су пронашли и ухапсили исте ноћи, неколико часова након удеса. Повријеђене тинејџерке су превезене у Универзитетски клинички центар у Тузли гдје су им констатоване лакше повреде. Пуштене су на кућно лијечење.

- Ухапшени М. З. испитан и уз извјештај о кривичном дјелу предат у надлежност Кантоналног тужилаштва. Радимо на утврђивању свих околности ове саобраћајне несреће - рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона Изудин Шарић.

Повријеђен возач

У судару камиона и аутомобила на магистралном путу Маглај-Добој у Карушама код Маглаја повријеђена је једна особа. Несрећа се десила јуче послијеподне, а још није познато због чега је дошло до судара. Полиција МУП-а Зеничко-добојског кантона обавила је увиђај на лицу мјеста. Повријеђени је збринут у Дому здравља у Маглају. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана