Поједини дилери ухапшених у акцији Пирамида признали кривицу

Н. Т.
Поједини дилери ухапшених у акцији Пирамида признали кривицу

Бањалука - Неколико дилера од 18 ухапшених у акцији "Пирамида" због уличне продаје дроге, током испитивања у полицији признали су кривицу, сазнаје "Глас Српске".

Након испитивања 17 осумњичених је предато у надлежност бањалучког Окружног тужилаштва, док је на слободу пуштен Недељко Шућур (47).

Из Тужилаштва је саопштено да су њима уз извјештај предати: Мухамед Халиловић (39), Драган Станишић (33), Милан Пичулин (34), Драган Максимовић (38), Тихомир Новаковић (42), Милош Дулић (36), Ведран Жоља (33), Јулија Халупа (24), Далибор Мачак (36) из Бањалуке, Драгомир Живковић (46), Далибор Живковић (26) и Бранко Миливојша (55) из Приједора, Огњен Кокић (35) и Небојша Јањић (44) из Источног Сарајева, Зоран Шавија (59) из Високог те Неџад Башић (35) и Един Бехремовић (48) из Санског Моста. Полиција их терети за неовлашћену производњу и промет опојних дрога.

- Осумњичени су протеклих шест мјесеци набављали кокаин, хероин, марихуану и спид на подручју Сарајева и Санског Моста, те их препродавали на подручју Бањалуке. Након испитивања тужилац ће одлучити да ли ће и за кога предложити притвор - саопштено је јуче из Окружног тужилаштва Бањалука.

Акција "Пирамида" почела је у априлу прошле године, а осумњиченима су лисице на руке стављене у уторак. Током ове акције полиција је претресла 23 локације на подручју Бањалуке, Санског Моста и заплијењено је више од 1,5 килограма разне дроге. Директор Полиције РС Дарко Ћулум казао је да је током претреса полиција одузела 23 грама кокаина, 95 хероина, 1,425 килограма марихуане и 32 грама спида. Начелник Управе за организовани криминал МУП-а РС Дарко Илић истакао је да је акција "Пирамида" почела у априлу и да је циљ био разбијање уличне продаје наркотика.

Предложен притвор за ухапшене

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво предложило је данас притвор за 17 лица која су ухапшена у акцији "Пирамида", а осумњичена за неовлаштену производњу и промет опојних дрога, саопштено је из тужилаштва.

Притвор је предложен због постојања основане бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике те због постојања нарочитих околности, које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело и из разлога ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна.

Мјере притвора предложене су и због тога што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда односно узнемирености јавности.

О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана