Poginuo paraglajdista iz Banjaluke

Goran Obradović
Poginuo paraglajdista iz Banjaluke

Živinice - Državljanin Švajcarske Smail Durut (68) poginuo je, a njegov prijatelj Ejub Šabanović (57) iz Živinica teško je povrijeđen kada su pali sa paraglajderom na sportskom aerodrom Ciljuga kod Živinica, potvrđeno je u policiji.

Nesreća se dogodila u srijedu oko 19 časova. Durut je rodom iz Banjaluke.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su oni sa sportskog aerodroma poletjeli oko 17 časova i da je Durut upravljao paraglajderom, dok je Šabanović sjedio iza njega.

Oni su oko 19 časova krenuli da se vraćaju na sportski aerodrom, ali najvjerovatnije su prerano počeli sa slijetanjem pa su zbog toga pali.

- Ovaj aerodrom u Živinicama prije piste ima jedan brežuljak koji je na visini oko 400 metara. Iza njega, prije betonske piste, nalazi se jedan kanal koji služi kao fizička prepreka zbog stoke i ljudi da ne bi mogli nenadano izletjeti na pistu - pojasnio je izvor blizak istrazi.

On je dodao da je Durut vjerovatno pogrešno procijenio visinu prilikom slijetanja, jer je išao u niski prilaz, preuranjeno je sletio. Tada je točak od paraglajdera dodirnuo nasip prije piste i došlo je do prevrtanja. Pilot Durut je tada poginuo, a njegov prijatelj koji je bio sa njim teško je povrijeđen.

Naš izvor je istakao da je ovaj aerodrom otvoren 2012. godine.

U policiji je rečeno da je povrijeđeni Ejub Šabanović prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

- Pacijent je zadobio povrede kostiju lica i smješten je u Klinici za reanimatologiju i anestoziologiju. Trenutno je stabilno i van životne opasnosti - rekla je portparol UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Poslije nesreće policija je sa dežurnim tužiocem obavila uviđaj, a on je naredio da se obavi obdukcija tijela, kao i analiza krvi i urina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana