Погинуо параглајдиста из Бањалуке

Горан Обрадовић
Погинуо параглајдиста из Бањалуке

Живинице - Држављанин Швајцарске Смаил Дурут (68) погинуо је, а његов пријатељ Ејуб Шабановић (57) из Живиница тешко је повријеђен када су пали са параглајдером на спортском аеродром Циљуга код Живиница, потврђено је у полицији.

Несрећа се догодила у сриједу око 19 часова. Дурут је родом из Бањалуке.

Извор близак истрази испричао је да су они са спортског аеродрома полетјели око 17 часова и да је Дурут управљао параглајдером, док је Шабановић сједио иза њега.

Они су око 19 часова кренули да се враћају на спортски аеродром, али највјероватније су прерано почели са слијетањем па су због тога пали.

- Овај аеродром у Живиницама прије писте има један брежуљак који је на висини око 400 метара. Иза њега, прије бетонске писте, налази се један канал који служи као физичка препрека због стоке и људи да не би могли ненадано излетјети на писту - појаснио је извор близак истрази.

Он је додао да је Дурут вјероватно погрешно процијенио висину приликом слијетања, јер је ишао у ниски прилаз, преурањено је слетио. Тада је точак од параглајдера додирнуо насип прије писте и дошло је до превртања. Пилот Дурут је тада погинуо, а његов пријатељ који је био са њим тешко је повријеђен.

Наш извор је истакао да је овај аеродром отворен 2012. године.

У полицији је речено да је повријеђени Ејуб Шабановић превезен у Универзитетски клинички центар у Тузли.

- Пацијент је задобио повреде костију лица и смјештен је у Клиници за реаниматологију и анестозиологију. Тренутно је стабилно и ван животне опасности - рекла је портпарол УКЦ Тузла Ерсија Ашчерић-Мујединовић.

Послије несреће полиција је са дежурним тужиоцем обавила увиђај, а он је наредио да се обави обдукција тијела, као и анализа крви и урина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана