Poginuli u šumi

Nebojša Tomašević
Poginuli u šumi

Banjaluka - Drvosječe Branko Ljubojević (62) iz Kuljana kod Banjaluke, Radomir Lukić (20) iz Skugrića kod Modriče i S. H. iz Podgore kod Breze poginuli su u tri odvojene nesreće koje su se dogodile u šumama tokom vikenda.

Ljubojević je nastradao u petak tokom sječe šume u mjestu Barlovci. Na njega je tokom sječe palo drvo koje ga je usmrtilo. Beživotno tijelo Ljubojevića pronašli su policajci oko dva časa ujutro. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a slučaj je označen kao zadesna smrt.

Izvor blizak istrazi je rekao da je Ljubojević sam otišao u šumu da siječe drva. Kada se nije vratio u određeno vrijeme prijavljen je njegov nestanak nakon čega je i pronađen mrtav.

Na sličan način nastradao je S. H. kada ga je prilikom sječe udarilo stablo u šumi u mjestu Podgora, a nesreća je policiji prijavljena 23. avgusta u 19.45 časova. 

Radomir Lukić iz Skugrića kod Modriče poginuo je u subotu ujutro nakon prevrtanja traktora u šumi Majina kod Modriče.

U policiji u Doboju su rekli da im je ovu nesreću prijavio šumski radnik Šumske uprave iz Modriče oko 10 časova.

- Uviđaj je obavljen u prisustvu dežurnog tužioca koji je naredio da se obavi obdukcija kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti. Tačne okolnosti ove nesreće biće poznate poslije istrage - rekli su u CJB Doboj.

Prema nezvaničnim informacijama, Lukić je preminuo na mjestu nesreće usljed teških povreda vitalnih organa.

Izvor blizak istrazi je reko da je mladić bio na traktoru koji je u šumi izvlačio drva.

- Traktor se usljed uzbrdice i klizavog terena prevrnuo i prikliještio mladića. Nažalost nije mu bilo spasa - rekao je izvor blizak istrazi.

Poznanici  mladića ispričali su da je Lukić bio vrijedan i pošten. Istakli su da ih je sve šokirala vijest o iznenadnoj smrti ovog mladića.

- Kao i većina njegovih vršnjaka i Radomir je bio nezaposlen. Nastojao je da zaradi nešto novca tako što je sjekao i traktorom izvlačio drva. Na taj način se izdržavao. Ali dogodila se tragedija koja je u crno zavila sve nas - ispričao je prijatelj nastradalog mladića koji je zamolio da mu ne pominjemo ime.

Lukić je živio sa majkom i ocem u Modriči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana