Poginuli dječak i biciklista

S. Amidžić, D. Kerezović
Poginuli dječak i biciklista

Banjaluka - Dvije osobe su poginule a pet ih je povrijeđeno u tri saobraćajne nesreće koje su se u utorak i juče dogodile na području Kotor Varoša, Travnika i Bugojna. Smrtno su stradali trinaestogodišnji dječak kod Travnika i dvadesetogodišnji biciklista kod Bugojna.

Maloljetni Gabrijel M. (13) iz Travnika poginuo je u utorak, 4. avgusta u Ovčarevu nedaleko od ovog grada nakon što se ručno pravljeni automobil "bagi", za čijim volanom je bio Igor Meljančić (30), prevrnuo na lokalnom putu prema Vlašiću. 

Pored Meljančića koji je povrijeđen u automobilu su još bili nastradali maloljetnik, njegov otac Dalibor M. koji je tom prilikom zadobio teške povrede te dječak i djevojčica koji su iz ove saobraćajne nesreće izašli bez posljedica. Pretpostavlja se da je do prevrtanja vozila došlo kada je Meljančić izbjegavajući rupe na putu izgubio kontrolu nad vozilom.

Biciklista Nermin Ljubunčić (20) poginuo je takođe u utorak u Vrabanji kod Bugojna naveče oko 21.30 časova. Njega je  ispred porodične kuće vozilom "sitroen" udario S. H. (60) iz Gornjeg Vakufa.

Prema riječima mještana mladić je biciklom pošao kući da se presvuče i izađe sa prijateljima.

- Na samom ulazu u njegovo dvorište udarilo ga je vozilo. Čula sam da je nakon nesreće bio živ. Ubrzo je odvezen u Dom zdravlja Bugojno gdje je podlegao povredama - kazala je komšinica Ljubunčića koja nije željela da joj objavimo ime.

U saobraćajnoj nesreći kod Kotor Varoša, juče ujutro oko osam časova  sudarili su se "ford tranzit" u kojem su bili  Kristijan i Dragan Pekez iz Čelinca i "reno laguna" kojom je upravljao Boban Filipović iz Kotor Varoša.

Prema riječima očevidaca, sudar pomenutih automobila bio je strašan.

- Vozilo "reno laguna" koji se kretao iz pravca Kotor Varoša od siline udara odbio se u kanal pored magistralnog puta dok je drugo vozilo otišlo u drugu stranu. Dijelovi auta bili su svuda po putu zbog čega je i saobraćaj bio zaustavljen oko jedan čas - kazao je jedan od očevidaca.

Povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć a Filipović je zbog težine povreda zbrinut u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka.

Banjaluka

Na području grada Banjaluka u toku utorka i srijede dogodilo se više saobraćajnih nesreća. U banjalučkom naselju Lazarevo u sudaru "kedija" i "golfa" lakše je povrijeđen vozač "kedija". Prema riječima očevidaca nesreća se dogodila na raskrsnici ulica Vasilija Ostroškog i Milana Cvijetića kada je vozilo "kedi" udario je u "golfa" za čiji volanom je bila žena. Vozač "kedija" po izlasku iz vozila se onesvijestio. Istu veče, u banjalučkom naselju Rebrovac vozilo se zakucalo u stub pored saobraćajnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana