Погинуле двије особе у Пелагићеву и Грачаници

Горан Обрадовић
Погинуле двије особе у Пелагићеву и Грачаници

Пелагићево, Грачаница - Двије особе су погинуле у саобраћајним несрећама које су се догодиле на путевима у Пелагићеву и Грачаници, потврђено је у петак у полицији.

Обје несреће су се догодиле у четвртак у исто вријеме, у 17 часова. У несрећи у близини Пелагићева погинуо је Марко Савкић (45) из тог мјеста, а код Грачанице Осман Хасић (60), који је управљао мотокултиватором.

Из Центра јавне безбједности Добој саопштено је, наводећи иницијале, да је Савкић управљајући аутомобилом "мерцедес" на магистралном путу у мјесту Блажевац код Пелагићева изгубио контролу, те слетио са пута и погинуо на лицу мјеста.

- Савкић се управљајући "мерцедесом" кретао из правца Тузле према Орашју и доласком у Блажевац, усљед неприлагођене бризне, изгубио је контролу над возилом. Тада је слетио у канал са десне стране пута, а возило се више пута преврнуло и зауставило на средини коловоза окренуто на кров - рекли су у ЦЈБ Добој.

Том приликом Гојко С., који се налазио на мјесту сувозача, задобио је лакше повреде.

Мјештани Блажевца испричали су да је Савкић настрадао на равном дијелу пута, гдје нема кривина.

- Чуо сам да се враћао од сестре, која живи десетак километара од његове куће. Заиста ми није јасно како је на том мјесту слетио са пута. Кретао се низбрдо и вјероватно је једном страном захватио пијесак поред пута. Због брзине је изгубио контролу и слетио. Аутомобил се неколико пута преврнуо, а он је испао и преминуо на лицу мјеста - рекао је један од мјештана.

Додао је да је Савкић био добар човјек који се бавио пољопривредом и тако издржавао супругу и два сина, а раније су му преминули сестра и отац.

У исто вријеме догодила се и несрећа у Стјепан Пољу код Грачанице, у којој је погинуо Осман Хасић. Несрећа се догодила у оштрој кривини, када су се сударили мотокултиватор, којим је управљао Хасић и "голф 4", за чијим воланом је био Е. В., такође из Грачанице.

Према изјавама очевидаца, Хасић је послије несреће пао са мотокултиватора и дозивао помоћ. Убрзо је стигла и Хитна помоћ, која га је превезла у Дом здравља Грачаница, гдје је преминуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана