Banjaluka: Poginula žena na autobuskom stajalištu

Nebojša Tomašević
Banjaluka: Poginula žena na autobuskom stajalištu

Banjaluka - Starija žena, čiji identitet u srijedu nije bio poznat, poginula je kada je na autobusko stajalište naletio kamion "Škorić tursa" poslije sudara sa "pežoom 207" na putu Banjaluka - Prijedor u Prijakovcima kod Banjaluke.

U nesreći je teško povrijeđen vozač "pežoa" čiji identitet takođe nije bio poznat. On je zadržan na liječenju u banjalučkom Kliničkom centru. Vozač kamiona Stojan Narančić nije povrijeđen. Nesrećna žena je nastradala dok je čekala autobus.

Očevici su ispričali da je nesreća bila stravična, a kamion je cijelo autobusko stajalište zajedno sa ženom zgurao u kanal i prevrnuo se na bok na desnoj strani. Od siline udara "pežo" se odbio na desnu stranu i završio u kanalu.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva je saopšteno da se nesreća dogodila juče oko 13.55 časova i da je u nesreći poginula žena čiji identitet još nije utvrđen.

- Kamion "man", koji je vozio Stojan Narančić, kretao se iz pravca Prijedora prema Banjaluci. "Pežo" se kretao prema Prijedoru iz pravca Banjaluke. Tužilac je naložio istragu i potrebna vještačenja kako bi bile utvrđene sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća - saopšteno je iz tužilaštva.

Izvor blizak istrazi je rekao da je do nesreće najvjerovatnije došlo kada je vozač "pežoa" iz nepoznatih razloga skrenuo u suprotnu kolovoznu traku.

- U tom trenutku iz suprotnog pravca naišao je kamion i došlo je do sudara. "Pežo" je udario u bočnu lijevu stranu kamiona. Od siline udara kamion je skrenuo udesno, udario u autobusko stajalište na kojem je bila žena i odgurao ga pedesetak metara. Kamion se zaustavio u kanalu, gdje se prevrnuo na bok - kazao je izvor blizak istrazi.

Koliko je bio jak udar, vidi se i po tome što su vatrogasci morali da sijeku "pežo" kako bi izvukli povrijeđenog.

Mještani Prijakovaca šokirani su ovom nesrećom i kažu da je na stajalištu samo nekoliko minuta ranije bilo desetak djece.

- Srećom, naišao je autobus i otišli su. Da su ostali, ko zna šta bi bilo - rekla je jedna mještanka Prijakovaca ne želeći da se predstavi.

Dodala je da je žena koja je poginula iz Trna i da je u Prijakovcima čuvala nečiju djecu.

Karanovac

Tokom srijede, oko 14 časova, i u Karanovcu kod Banjaluke dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je kod mosta na Vrbasu povrijeđena žena.

Iz policije nisu navodili detalje ove nesreće. Povrijeđena žena je prevezena u banjalučki Klinički centar, gdje je zadržana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana