Погинула на путу до школе

Горан Обрадовић
Погинула на путу до школе

Нови Град - Ивана М. (14) из Пољавница код Новог Града погинула је јуче ујутру када ју је у овом мјесту ударио аутомобил “пасат” којим је управљао Фарук Шушњар из Бихаћа.

Несрећа се догодила око седам часова када је Ивана кренула на аутобус којим је путовала у Основну школу “Вук Караџић” у Новом Граду, гдје је похађала осми разред.

Према незваничним информацијама Шушњар је запослен у Управи за индиректно опорезивање БиХ.

На мјесто несреће убрзо је стигла екипа Хитне помоћи и несретну дјевојчицу превезли су у Дом здравља у Новом Граду, али љекари су могли само констатовати смрт.

У Окружном тужилаштву Бањалука рекли су да је увиђај обавила дежурни тужилац Гордана Мијатовић заједно са саобраћајном полицијом из Новог Града.

- Тужилац је наложила да се предузму сва потребна вјештачења како би се утврдиле све околности ове несреће, као и обдукција настрадале дјевојчице - истакли у Тужилаштву.

Мјештани села Пољавнице кажу да су сви у шоку од када су чули за ову несрећу, а за Ивану сви причају да је била мирна и веома добра дјевојчица.

- Она је као и сва дјеца из нашег села свако јутро путовала у школу у Нови Град. Иако ту није аутобуско стајалиште, возачи аутобуса увијек стану на један велики паркинг и покупе ученике, како би им олакшали да не морају много да пјешаче - појаснио је наш саговорник.

Додао је да су друга дјеца причала како је Ивана јуче ујутру кренула према том паркингу и да ју је ударило возило у тренутку док је стајала поред коловоза.

- Ученици који су видјели несрећу кажу да она није претрчавала пут, него је стајала и чекала да прође то возило. Вјероватно да ју је “пасат” тада закачио бочном страном и усмртио - рекао је наш саговорник и додао да су се у возилу налазили цариници који су кренули на посао у Костајницу.

Према његовим ријечима она потиче из веома добре породице, а родитељи јој нису запослени, а има два полубрата од родитеља из првих бракова.

Шушњар је одраније познат, јер је хапшен у полицијској акцији “Панама” због сумње да је био члан велике групе која је увозом кафе оштетила буџет за око девет милиона марака.

Пјешаци

Трогодишњи дјечак погинуо је 3. маја када га је у Бакинцима код Лакташа ударио аутомобил “пежо” којим је управљао Бојан Маричић (24) из Лакташа.

 

Такође 3. маја погинула жена на магистралном путу у Клашницама када ју је ударио аутомобил “пежо”. Жена је од задобијених повреда преминула на лицу мјеста

 

Почетком маја и у Теслићу погинуо је пјешак Крсто Алексић када га је ударио аутомобил “голф” који је возила Невенка Алексић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана