Poginula dvojica motociklista

Nebojša Tomašević
Poginula dvojica motociklista

Bileća, Novi Grad - Motociklisti Milovan Mićunović (20) iz Bileće i Ahmed Kadić (22) iz Prijedora poginuli su u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u roku od nepun čas u ponedjeljak uveče na području Bileće i Novog Grada.

Kadić je nastradao oko 21.20 časova u Blagaj Rijeci kod Novog Grada, a Mićunović oko 22.40 na izlazu iz Bileće u mjestu Matov Han na putu prema Gacku.

Nesreća u kojoj je poginuo Kadić dogodila se kada je on vozeći motocikl "honda" pokušao da pretekne "golf 2", za čijim volanom je bio Miroslav Vojinović (42) iz Novog Grada.

- Vojinović je vozio iz pravca Novog Grada i u Blagaj Rijeci je dao znak da skreće u lijevu stranu. Međutim kada je Kadić pokušao da ga pretekne došlo je do sudara motocikla sa "golfom" - kazao je izvor blizak istrazi.

Prilikom sudara Kadić i Vojinović su zadobili teške povrede, zbog čega su prevezeni u prijedorsku bolnicu "Doktor Mladen Stojanović". Pored napora ljekara Kadić je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda, a Vojinović je zadržan na liječenju.

Uviđaj je obavila prijedorska policija zajedno sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banjaluka.

- Naređena je obdukcija tijela poginulog, te vještačenje krvi i urina od vozača kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće - kazali su u tužilaštvu.

Nesreća u kojoj je poginuo Mićunović dogodila se kada je on vozeći motocikl "suzuki" sletio sa kolovoza u mjestu Matov Han. U policiji su kazali da uzrok ove nesreće još nije utvrđen.

Mještani Bileće i poznanici Mićunovića su ispričali da se nesreća dogodila na ravnom dijelu puta gdje nema krivina, pa nikome nije jasno kako se moglo desiti da izgubi kontrolu.

Prema riječima mještana Matinog Hana nesreća je bila stravična.

- Čuo se snažan udarac i lom, odjeknulo je cijelo mjesto kao da je bomba pala. Kada smo izašli na put mladić je bio sa jedne, a motocikl sa druge strane kolovoza. Nesreća se dogodila u blizini benzinske pumpe čiji su radnici prvi pritekli u pomoć mladiću i povezli ga u Trebinje - rekao je mještanin Matinog Hana ne želeći da se predstavi.

On je dodao da je čuo da je mladić preminuo na putu do bolnice.

Prema njegovim riječima pretpostavlja se da je do nesreće vjerovatno došlo zbog neprilagođene brzine. Dodao je da je kolovoz bio suv i da nije u pitanju opasan dio puta.

- Poznavala sam Milovana, bio je vrijedan mladić. Radio je sa ocem nešto oko kamena. Koliko mi je poznato ranije nije često vozio motocikle. Zaista mi je izuzetno žao zbog ove tragedije - rekla je mještanka Bileće ne želeći da se predstavi.

Udario pješaka

Policija je uhapsila Amela Veladžića iz Bihaća koji je juče vozeći "ford tranzit" udario pješaka M. M. (63) u mjestu Brdo kod Mrkonjić Grada i pobjegao.

Ova nesreća dogodila se oko 5.20 časova na putu Mrkonjić Grad - Ključ, a pješak je zadobio lakše povrede.

Nakon što je udario pješaka Veladžić je pobjegao, a poslije nekoliko časova zaustavljen je u Ključu i uhapšen. U policiji su rekli da će nakon istrage ovog slučaja protiv Veladžića biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu. Povrijeđenom pješaku M. M. ljekarska pomoć ukazana je u Domu zdravlja Mrkonjić Grad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana