Погинула двојица мотоциклиста

Небојша Томашевић
Погинула двојица мотоциклиста

Билећа, Нови Град - Мотоциклисти Милован Мићуновић (20) из Билеће и Ахмед Кадић (22) из Приједора погинули су у саобраћајним несрећама које су се догодиле у року од непун час у понедјељак увече на подручју Билеће и Новог Града.

Кадић је настрадао око 21.20 часова у Благај Ријеци код Новог Града, а Мићуновић око 22.40 на излазу из Билеће у мјесту Матов Хан на путу према Гацку.

Несрећа у којој је погинуо Кадић догодила се када је он возећи мотоцикл "хонда" покушао да претекне "голф 2", за чијим воланом је био Мирослав Војиновић (42) из Новог Града.

- Војиновић је возио из правца Новог Града и у Благај Ријеци је дао знак да скреће у лијеву страну. Међутим када је Кадић покушао да га претекне дошло је до судара мотоцикла са "голфом" - казао је извор близак истрази.

Приликом судара Кадић и Војиновић су задобили тешке повреде, због чега су превезени у приједорску болницу "Доктор Младен Стојановић". Поред напора љекара Кадић је убрзо преминуо од задобијених повреда, а Војиновић је задржан на лијечењу.

Увиђај је обавила приједорска полиција заједно са дежурним тужиоцем Окружног тужилаштва Бањалука.

- Наређена је обдукција тијела погинулог, те вјештачење крви и урина од возача како би се утврдио тачан узрок несреће - казали су у тужилаштву.

Несрећа у којој је погинуо Мићуновић догодила се када је он возећи мотоцикл "сузуки" слетио са коловоза у мјесту Матов Хан. У полицији су казали да узрок ове несреће још није утврђен.

Мјештани Билеће и познаници Мићуновића су испричали да се несрећа догодила на равном дијелу пута гдје нема кривина, па никоме није јасно како се могло десити да изгуби контролу.

Према ријечима мјештана Матиног Хана несрећа је била стравична.

- Чуо се снажан ударац и лом, одјекнуло је цијело мјесто као да је бомба пала. Када смо изашли на пут младић је био са једне, а мотоцикл са друге стране коловоза. Несрећа се догодила у близини бензинске пумпе чији су радници први притекли у помоћ младићу и повезли га у Требиње - рекао је мјештанин Матиног Хана не желећи да се представи.

Он је додао да је чуо да је младић преминуо на путу до болнице.

Према његовим ријечима претпоставља се да је до несреће вјероватно дошло због неприлагођене брзине. Додао је да је коловоз био сув и да није у питању опасан дио пута.

- Познавала сам Милована, био је вриједан младић. Радио је са оцем нешто око камена. Колико ми је познато раније није често возио мотоцикле. Заиста ми је изузетно жао због ове трагедије - рекла је мјештанка Билеће не желећи да се представи.

Ударио пјешака

Полиција је ухапсила Амела Велаџића из Бихаћа који је јуче возећи "форд транзит" ударио пјешака М. М. (63) у мјесту Брдо код Мркоњић Града и побјегао.

Ова несрећа догодила се око 5.20 часова на путу Мркоњић Град - Кључ, а пјешак је задобио лакше повреде.

Након што је ударио пјешака Велаџић је побјегао, а послије неколико часова заустављен је у Кључу и ухапшен. У полицији су рекли да ће након истраге овог случаја против Велаџића бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву. Повријеђеном пјешаку М. М. љекарска помоћ указана је у Дому здравља Мркоњић Град.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана