Podorašac kod Konjica: Utopio se petogodišnjak

Nebojša Tomašević
Podorašac kod Konjica: Utopio se petogodišnjak

Konjic - Petogodišnji Feđa Sultanić iz Konjica utopio se u rijeci Trešanici u koju je upao tokom igre u mjestu Podorašac kod Konjica.

Nesreća se dogodila u subotu oko 19.30 časova kada je dječak pao s mosta u vodu dok se igrao sa starijim bratom i drugom u blizini rijeke.

Izvor blizak istrazi je kazao da se dječak Sultanić cijeli dan igrao uz rijeku i da je kobno bilo to što se okliznuo na mostu tokom povratka kući.

- Na povratku kući sjeli su na most pred ulazom u naselje. Prema pričama njegovih drugova, tu su sjeli da se malo odmore od igre. Kazali su da je Feđa ustao i okliznuo se te upao u nabujalu rijeku. Neko vrijeme se borio i pokušavao da ispliva do obale. U jednom trenu je nestao pod vodom i nije se pojavljivao dok ga rijeka nije izbacila kilometar nizvodno - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su Feđini drugari kazali da su pokušali da mu pomognu, ali da nisu mogli.

Prema njihovim riječima, oni su trčali obalom da bi nekako pomogli Feđi i stalno su dozivali pomoć. Ispričali su da nisu mogli, ni smjeli da uđu u nabujalu vodu koja je nosila Feđu oko kilometar, nakon čega ga je izbacila na sprud.

Njihovo dozivanje je čuo mještanin Podorašca Spiljak, koji je uočio gdje je zastalo tijelo dječaka.

- Spiljak je ušao u vodu, te izvukao Feđu na obalu, koji je davao slabašne znakove života. Pozvana je Hitna pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu u Konjicu. Tokom vožnje do bolnice dječaku je prestalo da kuca srce i uprkos brojnim pokušajima reanimacije on je preminuo - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema riječima mještana Podorašca, Feđa Sultanić je sa roditeljima živio u Konjicu. On je tokom vikenda sa ocem Harisom došao u posjetu kod djeda u Podorašac.

Tužilaštvo

Dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona Sanja Šurković je kazala da su dojavu o ovoj tragediji dobili iz bolnice u Konjicu.

- Policija je iz ove ustanove obaviještena da im je dovezeno dijete koje ne daje znakove života. Utvrđeno je da se dječak utopio, a da je do nesreće došlo u Podorašcu kod Konjica, gdje je troje djece trčalo uz obalu rijeke, nakon čega je nastradali dječak upao u vodu. U toku je istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nesreće - kazala je Šurkovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana