Подофицир погинуо на путу до касарне код Сребреника

Невена Бунић
Подофицир погинуо на путу до касарне код Сребреника

Сребреник - Подофицир Оружаних снага БиХ Јаков Веселчић (46) из Сребреника погинуо је у стравичном судару "пасата" и камиона у мјесту Јежина.

Саобраћајна несрећа десила се у јуче око шест часова на магистралном путу Тузла - Орашје.  До несреће је дошло када је Веселчић из непознатих разлога аутомобилом прешао у супротну траку и директно се сударио са камионом, који се кретао прописаном брзином.

Погинулог су из смрсканог возила извукли ватрогасци из Сребреника, а дежурни љекар екипе Хитне помоћи је могао само констатовати смрт возача. 

- О свему је обавијештен дежурни кантонални тужилац који је руководио увиђајем на мјесту саобраћајне несреће - рекли су у Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона.

Веселчић је био запослен у Оружаним снагама (ОС) БиХ у касарни у Тузли, а иза њега је остало троје дјеце и супруга. Страдао је возећи се на посао.

На овом фреквентном путу саобраћај је био у потпуности обустављен за вријеме увиђаја, па су се из оба правца биле формирале километарске колоне возила.

Саобраћајна несрећа у којој је угашен још један живот десила се и на регионалном путу у Шамцу. Држављанин Србије Александар Рајковић (39) погинуо је када је управљајући камионом "мерцедес" са цистерном гаса слетио са пута у Бурумцу код овог града. Несрећа се десила у уторак око 14.30 часова, након чега су дошли полиција, Хитна помоћ као и ватрогасци, који су несрећног мушкарца из смрскане кабине извукли око 16.30 часова. Мртвозорник је на лицу мјеста констатовао смрт. Цистерна је била напуњена са 20 тона гаса и срећом није експлодирала. Саобраћај на овом дијелу пута је због увиђаја био обустављен до раних јутарњих часова у сриједу, након чега је уклоњена цистерна. Није познато због чега је дошло до слијетања.

- О свему је обавијештено надлежно тужилаштво, а након вјештачења знаће се због чега је дошло до ове тешке саобраћајне несреће - рекли су у Полицијској управи Бијељина.

Ватрогасци

Настрадалог возача "пасата" ватрогасци су из аутомобила извлачили око 15 минута.

- Добили смо пријаву о несрећи око 6.20 часова, међутим пошто је ријеч о војном лицу, војна полиција је након несреће прва обавила увиђај, који је трајао око два часа. Три ватрогасца извукла су несрећног човјека који је већ био мртав - рекао је старјешина Ватрогасне јединице у Сребренику Мухамед Ибрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана