Подигнута оптужница за убиство Тијане Јурић

Агенције
Подигнута оптужница за убиство Тијане Јурић

Суботица - Виши јавни тужилац у Суботици поднио је данас оптужницу против Драгана урића због постојања оправдане сумње да је извршио тешко убиство и покушај силовања Тијане Јурић из Бајмока.

Како је саопштено из Вишег суда у Суботици, оптужница је данас запримљена у том суду и достављена окривљеном и његовом браниоцу, са поуком о праву на одговор.

Окривљени и бранилац имају рок од осам дана да доставе суду одговор на оптужницу, након чега ће ванпретресно вијеће Вишег суда у Суботици приступити испитивању оптужнице.

Истовремено, како је саопштено, ванпретресно вијеће је продужило урићу притвор за наредних 30 дана, за које вријеме ће оптужница бити у складу са одговарајућим одредбама Законика о кривичном поступку, испитана.Притвор је продужен због опасности од бјекства, опасности од понављања кривичног дијела и начина извршења и тежине посљедица кривичног дјела.

урић је ухапшен у ноћи између 6. и 7. августа прошле године. Признао је да је починио то кривично дјело и полицију одвео до мјеста на којем је закопао жртву.

Тијана Јурић је нестала 26. јула 2014. послије поноћи, недалеко од Спортског центра "Рата" у Бајмоку.

Одмах послије нестанка у потрагу су се, поред српске, укључила и мађарска полиција, Европол, Интерпол и међународни сајт посвећен несталој дјеци у Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана