Подигнута оптужница против два полицајца за случај “Драгичевић”

Глас Српске
Подигнута оптужница против два полицајца за случај “Драгичевић”

Бањалука - Окружно јавно тужилаштво Бањалука данас је подигло оптужницу против два службеника у МУП-у Републике Српске, ПУ Бањалука, због кривичног дјела Спречавање доказивања.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање  судији за претходно саслушање Основног суда у Бањалуци.

Независне незванично сазнају да је оптужница подигнута због сумње да су спречавали доказивање у случају “Драгичевић”.

Прије неколико дана Давор Драгичевић, отац трагично настрадалог Бањалучанина Давида изјавио је да очекује хапшење двије особе.  

Раније је из међународног адвокатског тима који заступа породицу убијеног Давида Драгичевића потврђено је да ће наредне седмице бити подигнута оптужница против двојице припадника МУП-а РС и то због пропуста у истрази.

“То је помак напријед, јер су та два службеника давала контрадикторне изјаве па се може наслутити да је неко највјероватније изнад њих наредио да се уклони тај траг”, рекао је раније Душко Томић, адвокат и члан поменутог тима, за БХРТ.

Додао је да су из Окружног јавног тужилаштва Бањалука добили одређено увјеравање да ће се између осталог позабавити и пропустима у истрази када је у питању нестанак доњег веша Давида Драгичевића.

“Овдје се ради о очигледним пропустима у истрази. Одмах сам повукао паралелу са случајем 'Мемић' у Сарајеву гдје је нестала мајица с траговима крви и још нико није оптужен. Овдје су нестале Давидове гаћице и ми никад нећемо придавати велики значај неком доказу, нити ћемо га предимензионирати нити ћемо га минимизирати. Међутим, када нешто нестане, онда увијек полазите од тога да је то најважнији доказ”, рекао је он и истакао да се поставља  питање како је могуће да нестане тако важан доказ, те да је у том смислу међународни правни тим разговарао с тужиоцем и добио одређена увјерења у вези с тим.

“Ту нема шта даље провјеравати, ту постоји врло јасна ситуација шта је од предмета изузето, а шта је нестало. Ако је нестало, онда треба утврдити одговорност оних који су за то одговорни”, истиче Ферагет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана