Počinioci 25 krađa zatečeni na djelu

N. T.
Počinioci 25 krađa zatečeni na djelu

Banjaluka - Miloš Grmuša (25) iz Laktaša i Vladislav Šilj (39) iz Sarajeva uhapšeni su u Prnjavoru zbog sumnje da su počinili 25 krađa na području Prnjavora, Kotor Varoša i Mrkonjić Grada. Oni su uglavnom krali i preprodavali nakit i oružje.

Lisice na ruke stavljene su im kada ih je policija 24. januara zatekla u krađi, sprovodeći akciju "Magistrala". Tokom akcije je privođeno ukupno pet osoba, a nakon ispitivanja tri lica su puštena na slobodu. Grmuša i Škilj predati su juče u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, koje je za njih zatražilo jednomjesečni pritvor. Tereti ih za teške krađe.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Osnovnom sudu Prnjavor, koji do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije donio odluku.

Prema saopštenju banjalučkog Centra javne bezbjednosti, Grmuša i Škilj uglavnom su provaljivali u privatne kuće i stanove.

- Krađe su počinili od septembra prošle do 23. januara ove godine na području Prnjavora, Kotor Varoša i Mrkonjić Grada. Uglavnom su krali vrijedne stvari, zlatni nakit, oružje - rekli su u policiji.

Istakli su da je tokom akcije policija pretresla tri lokacije na području Banjaluke i opštine Laktaši.

- Pretresene su kuće, pomoćni objekti i vozila koje su koristili osumnjičeni. Pronađeno je 75,8 grama marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje. Nađena je i lovačka puška, te mobilni telefoni sa SIM karticama - rekla je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović, ne navodeći detalje.

Akcija "Magistrala" sprovođena je više mjeseci i usmjerena je na otkrivanje i rasvjetljavanje krivičnih djela protiv imovine. Prema nezvaničnim informacijama, policija sprovodi istragu o tome da li su Grmuša i Škilj činili i druga krivična djela i krali na drugim područjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana