Почело суђење Ненаду Вуковићу: Претукао рођака па његовим синовима изјавио саучешће

Небојша Томашевић
Почело суђење Ненаду Вуковићу: Претукао рођака па његовим синовима изјавио саучешће

Бањалука - Ненад Вуковић (62) из Рекавица код Бањалуке, након што је убио рођака Раду Вуковића (75), његовим синовима је изјавио саучешће, правећи се као да ништа не зна о томе.

Потврдили су ово у бањалучком Окружном суду на суђењу оптуженом синови убијеног Раде, Сладенко и Обренко Вуковић.

- Када ме је брат обавијестио да нам је умро отац Раде, био сам на послу. По повратку кући, на мјесту гдје је нађено његово тијело било је много комшија. Оптужени Вуковић је дошао, изјавио саучешће и говорио да је отац пао од срчаног удара - казао је Сладенко Вуковић.

Додао је да је супруга оптуженог долазила код њих кући и рекла да су “краве сатрале Раду”. Сладенко је истакао да никад не би посумњао да би Ненад могао то да уради те је за њега затражио најстрожу казну. Његов брат Обренко је испричао да су након сазнања о смрти оца сви мислили да су га убиле краве које је водио то јутро.

- Прије десет година се запетљао, вукла га је крава, па смо сумњали да је и сада било тако. Када је отац пронађен, оптужени нам је изјавио саучешће. Ни данас не могу да вјерујем да је то урадио. Ако има правде, тражим најстрожу могућу казну за њега - рекао је Обренко Вуковић.

Казао је да су се његов отац Раде и оптужени Ненад раније препирали, али да су биле у питању сеоске чарке.

- Оптужени је знао комшијама некад налагати нешто на оца, па га он послије пита што је то урадио и дође до препирке, али није било веће свађе. Знам да је оптужени исјекао очеву шуму, али са њим смо брат и ја били у добрим односима, као и са цијелом његовом фамилијом. Данас смо добри са његовим синовима и породицом - нагласио је Обренко.

Ненад Вукојевић, који је први наишао на Радино тијело, казао је да је тог јутра позвао управо оптуженог Ненада Вуковића да оде са њим да виде шта се десило.

- Кренуо сам на посао, видио сам Ненада код куће како слаже дрва, а убрзо потом на путу сам видио да Раде лежи лицем према земљи. Позвао сам Ненада да одемо видјети шта је било и да помогнемо, и он је ишао са мном. Нисам сумњао у њега и није се понашао сумњиво. Раде је лежао у крви - казао је Вукојевић.

Према оптужници, Ненад Вуковић злочин је починио 26. октобра 2018. између шест и седам часова када је сусрео рођака Раду на ливади иза кућа. У оптужници стоји да су се они раније посвађали због сјече шуме, а када су се сусрели, опет је избио сукоб. Том приликом Ненад је насрнуо лопатом на рођака и толико га је крвнички ударао да је поломио лопату на више дијелова. Ненад је након злочина покупио дијелове лопате и сакрио. Метални дио је ставио испод пода своје шупе, док је држало лопате затрпао у ђубре. Ухапшен је три дана након злочина и након тога му је одређен притвор, којем се није противио.

Надокнада

Породица убијеног Раде Вуковића затражила је надокнаду материјалне штете због његове смрти. Тужилац Зорица Барош суду је предала захтјев у којем се наводи да траже 971 КМ на основу уговора о сахрани са погребним предузећем, те додатних 3.800 КМ за трошкове сахране, као и 8.000 КМ колико је, како сматрају, њихов отац годишње зарађивао. Син убијеног Обренко потврдио је да су такав захтјев предали тужиоцу и рекао да неће тражити надокнаду за претрпљени бол. Његов брат Сладенко, осим материјалне, потражује и надокнаду за претрпљени бол због губитка оца, али није прецизирао који би износ тражио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана