Po­če­lo su­đenje Kris­ti­ni Jov­ko­vić op­tu­že­noj za ubis­tvo: Maj­ci žrtve sla­la po­ru­ke po­sli­je ubis­tva

Ne­boj­ša To­ma­še­vić
Po­če­lo su­đenje Kris­ti­ni Jov­ko­vić op­tu­že­noj za ubis­tvo: Maj­ci žrtve sla­la po­ru­ke po­sli­je ubis­tva

Banjalu­ka - Ba­isa Muj­či­no­vić, maj­ka ubi­je­nog Ale­ksan­dra Muj­či­no­vi­ća (44), zva­nog Aki, izja­vi­la je u banjalu­čkom Okru­žnom su­du da pre­tpos­tavlja da joj je op­tu­že­na za ubis­tvo Kris­ti­na Jov­ko­vić (32), na­kon ubis­tva njenog si­na sa njego­vog te­le­fo­na po­sla­la po­ru­ku.

- S njim sam se stal­no ču­la, ali na dan ka­da je, ka­ko se ispos­ta­vi­lo, ubi­jen ni­je mi se javljao. Taj pe­tak sam mu po­sla­la po­ru­ku i pi­ta­la za spo­me­nik maj­ci. Od­go­vor ni­sam do­bi­la do su­bo­te, ka­da je sti­gla po­ru­ka: "Ni­sam imao in­ter­ne­ta i ni­sam ti se mo­gao na vre­me ja­vi­ti. Ljubi te si­nak". To mi je bi­lo sumnjivo, jer ni­kad ni­je ko­ris­tio eka­vi­cu - re­kla je Ba­isa. Za­tra­ži­la je od vi­je­ća da izre­kne ma­ksi­mal­nu ka­znu op­tu­že­noj i kroz su­ze je upi­ta­la za­što je to ura­di­la. Od­go­vor ni­je do­bi­la, a op­tu­že­na je po­nu­di­la izvinjenje, što je Ba­isa odbi­la.

- Izvinjenje mi ni­šta ne zna­či, Aki­ja ne mo­gu vra­ti­ti. Od kad je ubi­jen ne ži­vim kao pri­je - re­kla je Ba­isa ju­če na po­čet­ku su­đenja op­tu­že­noj. Is­pri­ča­la je da je iz raz­go­vo­ra sa si­nom zaključi­la da je stal­no imao pro­ble­ma sa Jov­ko­vi­će­vom, ko­ju su zva­li Ru­me­na.

- U je­dnom raz­go­vo­ru pi­ta­la sam ga što je lo­še, a re­kao mi je da ga je ugri­zao pas. Ka­sni­je sam ču­la da ga je ugri­zla Ru­me­na - ka­za­la je ona.

Sli­čno je svje­do­či­la i njena kćer­ka, ses­tra ubi­je­nog, Anja Crno­mar­ko­vić, ko­ja je ta­ko­đe za­tra­ži­la na­još­tri­ju ka­znu.

- Dje­voj­ka Eva s ko­jom je brat tek po­čeo da se vi­đa ka­za­la mi je da je stal­no imao pro­ble­ma s Kris­ti­nom, ko­ja je pri­je­ti­la i njoj - re­kla je Crno­mar­ko­vi­će­va.

Kris­ti­nin brat Da­ni­jel Pa­re­za­no­vić je izja­vio da mu je ona re­kla da je Aki­ja ubi­la u sa­mo­od­bra­ni, jer ju je po­ku­šao si­lo­va­ti.

- Oti­šao sam sa maj­kom do Aki­je­ve ku­će 20. no­vem­bra, gdje nas je do­če­ka­la Kris­ti­na i po­ka­za­la mi njego­vo ti­je­lo. Dje­lo­va­la je iz­gubljeno, kao da je pod uti­ca­jem nar­ko­ti­ka - re­kao je Pa­re­za­no­vić i do­dao da su sve pri­ja­vi­li po­li­ci­ji.

Jov­ko­vi­će­va je u su­dni­ci izja­vi­la da zlo­čin ni­je po­či­ni­la na­mjer­no.

Tu­ži­lac Da­li­bor Vre­ćo je ka­zao da će do­ka­za­ti da je Jov­ko­vi­će­va po­či­ni­la zlo­čin i po­ku­ša­la da ga pri­kri­je, te da je na­kon što je us­mrti­la Muj­či­no­vi­ća sa njego­vog te­le­fo­na sla­la po­ru­ke njego­voj maj­ci i pri­ja­teljima.

Banjalu­čko Okru­žno tu­ži­laš­tvo te­re­ti Jov­ko­vi­će­vu da je sa 11 ubo­da no­žem us­mrti­la Muj­či­no­vi­ća u njego­voj ku­ći u banjalu­čkoj So­lun­skoj uli­ci u no­ći izme­đu 18. i 19. no­vem­bra pro­šle go­di­ne.

Od­bra­na

Advo­kat op­tu­že­ne Du­ška Bo­go­je­vić is­ta­kla je da će do­ka­za­ti da op­tu­že­na ni­je ima­la na­mje­ru da po­či­ni ubis­tvo. Is­ta­kla je da je Jov­ko­vi­će­va du­go­go­dišnji za­vi­snik od he­ro­ina, kao i da će se ra­di­ti psi­hi­ja­trij­sko vje­šta­čenje o njenoj ura­čunljivos­ti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana