По­че­ло су­ђење Крис­ти­ни Јов­ко­вић оп­ту­же­ној за убис­тво: Мај­ци жртве сла­ла по­ру­ке по­сли­је убис­тва

Не­бој­ша То­ма­ше­вић
По­че­ло су­ђење Крис­ти­ни Јов­ко­вић оп­ту­же­ној за убис­тво: Мај­ци жртве сла­ла по­ру­ке по­сли­је убис­тва

Бањалу­ка - Ба­иса Муј­чи­но­вић, мај­ка уби­је­ног Але­ксан­дра Муј­чи­но­ви­ћа (44), зва­ног Аки, изја­ви­ла је у бањалу­чком Окру­жном су­ду да пре­тпос­тавља да јој је оп­ту­же­на за убис­тво Крис­ти­на Јов­ко­вић (32), на­кон убис­тва њеног си­на са њего­вог те­ле­фо­на по­сла­ла по­ру­ку.

- С њим сам се стал­но чу­ла, али на дан ка­да је, ка­ко се испос­та­ви­ло, уби­јен ни­је ми се јављао. Тај пе­так сам му по­сла­ла по­ру­ку и пи­та­ла за спо­ме­ник мај­ци. Од­го­вор ни­сам до­би­ла до су­бо­те, ка­да је сти­гла по­ру­ка: "Ни­сам имао ин­тер­не­та и ни­сам ти се мо­гао на вре­ме ја­ви­ти. Љуби те си­нак". То ми је би­ло сумњиво, јер ни­кад ни­је ко­рис­тио ека­ви­цу - ре­кла је Ба­иса. За­тра­жи­ла је од ви­је­ћа да изре­кне ма­кси­мал­ну ка­зну оп­ту­же­ној и кроз су­зе је упи­та­ла за­што је то ура­ди­ла. Од­го­вор ни­је до­би­ла, а оп­ту­же­на је по­ну­ди­ла извињење, што је Ба­иса одби­ла.

- Извињење ми ни­шта не зна­чи, Аки­ја не мо­гу вра­ти­ти. Од кад је уби­јен не жи­вим као при­је - ре­кла је Ба­иса ју­че на по­чет­ку су­ђења оп­ту­же­ној. Ис­при­ча­ла је да је из раз­го­во­ра са си­ном закључи­ла да је стал­но имао про­бле­ма са Јов­ко­ви­ће­вом, ко­ју су зва­ли Ру­ме­на.

- У је­дном раз­го­во­ру пи­та­ла сам га што је ло­ше, а ре­као ми је да га је угри­зао пас. Ка­сни­је сам чу­ла да га је угри­зла Ру­ме­на - ка­за­ла је она.

Сли­чно је свје­до­чи­ла и њена кћер­ка, сес­тра уби­је­ног, Ања Црно­мар­ко­вић, ко­ја је та­ко­ђе за­тра­жи­ла на­још­три­ју ка­зну.

- Дје­вој­ка Ева с ко­јом је брат тек по­чео да се ви­ђа ка­за­ла ми је да је стал­но имао про­бле­ма с Крис­ти­ном, ко­ја је при­је­ти­ла и њој - ре­кла је Црно­мар­ко­ви­ће­ва.

Крис­ти­нин брат Да­ни­јел Па­ре­за­но­вић је изја­вио да му је она ре­кла да је Аки­ја уби­ла у са­мо­од­бра­ни, јер ју је по­ку­шао си­ло­ва­ти.

- Оти­шао сам са мај­ком до Аки­је­ве ку­ће 20. но­вем­бра, гдје нас је до­че­ка­ла Крис­ти­на и по­ка­за­ла ми њего­во ти­је­ло. Дје­ло­ва­ла је из­губљено, као да је под ути­ца­јем нар­ко­ти­ка - ре­као је Па­ре­за­но­вић и до­дао да су све при­ја­ви­ли по­ли­ци­ји.

Јов­ко­ви­ће­ва је у су­дни­ци изја­ви­ла да зло­чин ни­је по­чи­ни­ла на­мјер­но.

Ту­жи­лац Да­ли­бор Вре­ћо је ка­зао да ће до­ка­за­ти да је Јов­ко­ви­ће­ва по­чи­ни­ла зло­чин и по­ку­ша­ла да га при­кри­је, те да је на­кон што је ус­мрти­ла Муј­чи­но­ви­ћа са њего­вог те­ле­фо­на сла­ла по­ру­ке њего­вој мај­ци и при­ја­тељима.

Бањалу­чко Окру­жно ту­жи­лаш­тво те­ре­ти Јов­ко­ви­ће­ву да је са 11 убо­да но­жем ус­мрти­ла Муј­чи­но­ви­ћа у њего­вој ку­ћи у бањалу­чкој Со­лун­ској ули­ци у но­ћи изме­ђу 18. и 19. но­вем­бра про­шле го­ди­не.

Од­бра­на

Адво­кат оп­ту­же­не Ду­шка Бо­го­је­вић ис­та­кла је да ће до­ка­за­ти да оп­ту­же­на ни­је има­ла на­мје­ру да по­чи­ни убис­тво. Ис­та­кла је да је Јов­ко­ви­ће­ва ду­го­го­дишњи за­ви­сник од хе­ро­ина, као и да ће се ра­ди­ти пси­хи­ја­триј­ско вје­шта­чење о њеној ура­чунљивос­ти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана