Почело суђење Игору Јандрићу: Жртва тврди да је без разлога избодена

Небојша Томашевић
Почело суђење Игору Јандрићу: Жртва тврди да је без разлога избодена

Бањалука - Далибор Дубравац (44) и Драгиша Брнић (59) у бањалучком Окружном суду су истакли да их је оптужени Игор Јандрић (39) из Бањалуке први напао и избо ножем.

Дубравац је затражио и кажњавање оптуженог и највећу могућу надокнаду штете, јер га је, како је казао, оптужени без разлога, из чиста мира покушао да убије. Испричао је да се све десило у јулу 2015. године када му је Жељко Дабић искочио пред ауто иза дрвета на пјешачки прелаз код хотела “Босна” у центру Бањалуке.

- Са мном је био и Драгиша Брнић и возио сам полако. Када је тај човјек, за кога сам касније сазнао да се зове Жељко Дабић, искочио испред мене нагло сам закочио. Ударио је у ауто пар пута и почео да псује мајку. Изашли смо из аута, али све се брзо смирио и кренули смо даље - рекао је Дубравац.

Додао је да се убрзо Дабић вратио према ауту псујући мајку и галамећи.

- Биле су ружне псовке, па сам опет изашао из аута и дошло је до нагуравања с Дабићем. Тада ми је пришао оптужени с леђа и убо ме. Ударио сам Дабића и отргнуо га од себе, јер ме је држао, али ми је оптужени пришао, посјекао ме по руци и забо ми нож у груди поред срца. Једва сам остао жив - казао је Дубравац.

Брнић је рекао о да је кренуо да смири ситуацију између Дубравца и Дабића, али му је пришао Јандрић носећи нешто као нож у руци, те га убо у стомак и врат.

- То је нешто као боксер, али има двије оштрице. Кад ме је убо рекао сам Дади да бјежи. Све је почело када је тај Дабић, који је био с оптуженим, ударао по нашем ауту и псовао мајку - казао је Брнић.

Жељко Дабић међутим тврди да је нападнут и да га је Дубравац умало прегазио аутом.

- Јандрић и ја смо прелазили улицу на пјешачком прелазу када је из правца позоришта наишао “ауди А6” великом брзином. Морао сам да скочим да ме не поломи, па сам зато ударио у ауто. Возач Дубравац је нагло стао, изашао и ударио ме главом у главу. Покушао сам да смирим ситуацију, али ипак је дошло до сукоба - казао је Дабић и додао није видио када је Јандрић убо Дубравца и Брнића, нити је видио повреде на њима.

Јандрића терете да је 26. јула 2015. године покушао да убије Дубравца, којег је избо ножем и нанио му повреде опасне по живот у центру града код хотела “Босна”. Терете га и за наношење лаких повреда Драгиши Брнићу, кога је убо ножем у стомак.

Приговори

Бранилац оптуженог Игора Јандрића, адвокат Драган Толимир, истакао је да је оптужница у овом случају без доказа, нејасна и контрадикторна. Истакао је да тужилаштво у овом предмету крије одређене снимке догађаја и да му није омогућен увид у тужилачки спис да види све доказе.

Тужилац Сања Тадић-Стојисављевић је истакла да је дозволила увид у спис, а на спорним снимцима се ништа не види, па зато нису ни предложени као доказ. Јандрић је истакао да није крив за оно зашто га терете и да је повреде оштећенима нанио у самоодбрани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана