Почело обновљено суђење за убиство Лазаревића

nezavisne.com
Почело обновљено суђење за убиство Лазаревића

Бањалука - Схвативши да не може побјећи, Саша Видовић (37) из Бијељине легао је на асфалт и сам ставио руке на леђа, рекао је у Окружном суду у Бањалуци полицајац Елвир Џухо, свједок тужилаштва, у процесу у којем се Видовићу и Александру Булатовићу (33) из Бањалуке суди за убиство Мирослава Лазаревића (32).

Лазаревић је убијен 16. октобра 2016. године, два сата иза поноћи, у сачекуши у Источном Новом Сарајеву, због чега је Булатовић био осуђен на 19, а Видовић на 20 година робије, али им је пресуда укинута, тако да им се суди поново.

Џухо је јуче поново потврдио да је Видовић бјежао од полиције у плавим боксерицама с логом делфина, а о чему су “Независне” и раније писале.

Полицајац се присјетио да је 16. октобра 2016. године ухапсио Видовића и осврнуо се на детаље те интервенције.

“Те вечери путем радио-везе обавијештени смо да је у насељу Ново Сарајево запаљен ауто и да два мушкарца у сивом и црном одијелу бјеже према насељу Ченгић вила. Кренули смо тамо, а убрзо смо добили дојаву да је једно лице ухапшено, док је колега Армин Скоко јавио да је друго лице у насељу Ченгић вила и да на себи има гаће и горњи дио тренерке”, рекао је Џухо.

Додао је да им је током потраге у Улици Недима Филиповића испред службеног возила искочио мушкарац у доњем вешу.

“Истрчали смо и рекли 'полиција', а он је бјежао. Након другог упозорења је стао и легао, те сам га ухапсио. Код њега сам нашао личну карту на име Саша Видовић и утврдио да је он из Бијељине. Питао сам га гдје му је доњи дио одјеће. Рекао је да је овако дошао. Кад сам га питао да ли је из Бијељине тако дошао, он је потврдио”, присјетио се Џухо.

Свједок Армин Скоко потврдио је у судници да је мушкарца у плавим гаћама видио у кругу дворишта основне школе у Ченгић вили, гдје се сакривао.

“Када сам га освијетлио батеријом, отрчао је и прескочио ограду школе. Пошто је био у доњем вешу, претпоставио сам да је одбацио гардеробу па сам обишао терен и у контејнеру у кругу школе уочио тренерку”, казао је Скоко.

Док је возио голф 7 у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву, у Лазаревића су испаљена чак 24 хица из аутоматске пушке. Нападачи су потом побјегли према Сарајеву, гдје су запалили украдени BMW X5 којим су побјегли. У возилу су оставили аутоматску пушку с два оквира пуна муниције, а који су изгорјели. Видовић и Булатовић још су у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана