Пљеваљчић украо јакну возачу хитне па тражио откуп

Небојша Томашевић
Пљеваљчић украо јакну возачу хитне па тражио откуп

Фоча - Ацо Пљеваљчић из Фоче ухапшен је због сумње да је украо јакну, односно униформу возача санитета Дома здравља у Гацком Д. Р. у којој су била и лична документа, те затим тражио 500 марака како би му вратио украдене ствари, сазнаје „Глас Српске“.

Извор близак истрази је казао да је Пљеваљчић ухапшен у полицијској сачекуши када је дошао да узме новац за откуп украдених ствари.

- Возач санитета Д. Р. је крађу и покушај изнуде пријавио полицији, па је организовано хапшење. Возач је Пљеваљчићу, након што је све испричао полицији, умјесто 500 понудио 400 марака и он је на то пристао. Када је дошао на договорено мјесто Пљеваљчића су чекали полицајци и ставили му лисице на руке - казао је извор близак истрази.

Осумњичени Пљеваљчић је јакну од Д. Р. украо 12. децембра у  Фочи. Он је, како сазнајемо, искористио моменат када је возач изашао на кратко из возила и ушао у оближњу продавницу. Према незваничним информацијама Пљеваљчић је у полицији покушао да са себе скине кривицу, па је рекао да је јакну нашао код Дома здравља у Фочи.

У Полицијској управи Фоча, наводећи иницијале, казали су да им је овај случај пријављен 12. децембра и да осумњиченог Пљеваљчића терете за крађу.

- Возач Д. Р. из Гацка полицији је рекао како му је непознато лице украло радну униформу из возила санитета. Навео је да га је затим мушкарац 14. децембра позвао путем телефона и тражио откуп за јакну у којој су се налазила сва његова лична документа. Полиција је на основу тих информација и других доказа организовала засједу па је убрзо ухапсила П. А. због сумње да је починио крађу. Код њега су пронађена лична документа Д. Р. - рекли су у ПУ Фоча.

Додали су да је о овом догађају тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње који је наложио да се предузму мјере на доказивању и комплетирању предмета у вези са кривичним дјелом крађе. Осумњичени је пуштен да се брани са слободе.

Познат полицији

У полицији сазнајемо да је осумњичени Ацо Пљеваљчић познат од раније по чињењу кривичних дјела.

- Углавном је хапшен и сумњичен због разних крађа на подручју Фоче. Недавно је пријављиван и за шумску крађу - казао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана